Ez jó tanulási módszer?
ELTE ÁJK elsőéves jogászhallgató vagyok. Arra gondoltam, hogy az fogom a Római jog könyvet, majd az összes olyan szöveget begépelem, ami szükséges. Tehát főként az apróbetűs, de nem kiemelt részeket, a forrásokat és forrásmegjelöléseket, illetve az idegen nyelvi jelöléseket nem írnám le. Persze természetesen a könyv formalitásához tartozó alapvető adatokat és a bevezetőt is mellőzném, illetve a tárgymutatót, tartalomjegyzéket is átszerkesztve írnám le.
Szóval egyszerre szelektálok, dolgozom ki a tételeket, és lényegében tanulom is. Ez mennyire jó ötlet? Tudom, hogy nagy a könyv, de van rá időm.
Másik kérdés, hogy ez mennyire legális? Gondolom legépelni még az, ha megvettem a kötetet, de pl. felrakni Facebookra, neten egyéb helyre, vagy átküldeni valakinek? Ezek mennyire szabályos dolgok? (Végül is megjelenik a nevem a Word dokumentumban mint a dokumentum készítője.)
Tanulási módszernek szerintem jó lehet. Kérdés, hogy mennyire fontos szó szerint legépelni, én inkább jegyzeteket készítenék, tehát pár mondatban összefoglalnám, amit lehet.
A másik kérdésedre választ adhat a szerzői és szomszédos jogokról szóló törvény, valamint hogy hogyan rendelkezik erről a szerző/kiadó az impresszumban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!