Tanulás érettségire!?

Figyelt kérdés
Megtanulom az anyagokat, de az a problémám, hogy egy kis idő múlva nem emlékszem rá. A tanulási módszeremet nem mondanám magolásnak, hiszen kijelölök egy kisebb részt és azt elolvasgatom többször majd visszamondom magamnak. Hangosan szoktam olvasni és visszamondani is. Majd ha végzem az összes kis résszel elmondogatom az egészet újra. Nem tudom, hogy a tanulási módszerem a nem jó vagy mi lehet. Tudnátok nekem segíteni? :)

2015. aug. 15. 08:45
 1/4 anonim ***** válasza:
28%
De, magolsz.
2015. aug. 15. 09:00
 2/4 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem először el kéne olvasnod a tananyagot (2X3),majd átgondolni, hogy vajon miről is szólt az egész,mi volt a mondanivalója. Utána újra átolvasni, és kiemelni, aláhúzni a lényeget! Amit akár kiírhatsz egy papírra is.
2015. aug. 15. 09:21
 3/4 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem is ez magolás. Először csak olvasd el. Majd húzd ki a lényeget. Gondold át mit olvastál, mi a lényege és próbáld meg elmondani. Írj vázlatot, az is segíthet. De youtubeon találsz nem egy tanulási tippek videót. Próbálj ki többféle módszert, majd rájössz, melyik válik be leginkább.
2015. aug. 15. 10:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek a jó tanácsokat. :) Ha így tanulom vajon rövidebb idő alatt meg tudom jegyezni? :)
2015. aug. 15. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!