Gyermekem 1 ponttal maradt le az államilag támogatott képzésről, költségtérítéses képzésre vették fel az általános orvosi karra. Ha elkezdi az egyetemet, akkor szerintetek a tanulás mellett fel tud készülni az őszi érettségire?
Én a helyetekben első körben elmennék a TO-ra is utánakérdeznék annak, hogy hogyan lehet átkerülni költségesről államira és mikor. Ha jó esély van rá, akkor inkább az egyetemi tanulmányokat erőltetném. Ha kicsi az esélye, akkor az újrafelvételi. Viszont megmondom őszintén, szerintem első évben elég nehéz lehet a suli mellett érettségire készülni. Sok az új anyag, kb. egy félév, míg az ember egyáltalán belerázódik a dologba. Sok az óra is, így a napból is elég kevés marad a tanulásra. Viszont az egyetemi anyag nem fedi le a gimiset, szóval könnyíteni nem könnyít a helyzeten.
Nehéz kérdés...
Ha van elég pénzetek rá, akkor próbálja meg, de ha egy féléves tandíjat is nehezen kapargattok össze, netalántán hitelből kell fedezni, akkor szerintem inkább próbálja meg jövőre...
orvosin nagy a kiszóródás, ha jól tanul a gyereked, valószínűleg 1 év után átteszik államira, ha kéri
bár semmi sem biztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!