Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyermekem 1 ponttal maradt le...

Gyermekem 1 ponttal maradt le az államilag támogatott képzésről, költségtérítéses képzésre vették fel az általános orvosi karra. Ha elkezdi az egyetemet, akkor szerintetek a tanulás mellett fel tud készülni az őszi érettségire?

Figyelt kérdés

2015. aug. 3. 11:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A beiratkozás egy biztosíték, ki tudja jövőre hogyan alakulnak a pontok. Nem fogy az államilag támogatott féléve, hiszen fizetősön van.Ha meg minden kötél szakad és elszaladnak a pontok, akkor jövő szeptemberben elkezdi fizetősön, ha nincs más akkor diákhitel, majd két félév után lehet ismét passzív. Nem szeretném, hogy így legyen, de ezt is muszáj volt számításba vennünk.

Kedves utolsó! Én is tudom, hogy passzívból nem lesz államilag támogatott!

2015. aug. 3. 22:15
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
Viszont van, ahol csak egy aktív félév után lehet passziváltatni.
2015. aug. 3. 22:38
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
Rögtön első félévet nem lehet passziváltatni, kedves kérdező. Ez 100%. Szóval inkább be se iratkozzon a gyerek, készüljön érettségire.
2015. aug. 4. 09:15
 14/16 A kérdező kommentje:
De, lehet, az első az volt, hogy a T.O.-val beszéltünk, egyébként tényleg semmi értelme nem lenne igazad van.
2015. aug. 4. 09:27
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Tök felesleges itt ilyen passziváltatásokkal szórakozni, nem kell beiratkozni és kész. Én hat évet nyomtam le orvosin de egyetlen emberről sem hallottam, akit átvettek volna államilag támogatottra, tehát erre nem szabad játszani, pláne, hogy egy milla egy szemeszter. A leendő kolléga akkor, teszi magának a legjobbat, ha otthon marad a fenekén és rendesen felkészül az őszi érettségire, ha az sem sikerül jól, még mindig ott az újabb tavaszi érettségi, és ha csak egy ponttal maradt le, akkor, nem sokat kell csiszolgatni már a tudásán a sikerhez. Az egyetemet semmi esetre ne kezdje el önköltségesen. Ez az egy év csúszás nem sokat fog számítani a későbbi életében.
2015. aug. 4. 14:32
 16/16 anonim ***** válasza:
23%
Nem véletlenül a kérdező gyereke készül orvosnak... Teljesen jól csinálja. Passziváltatni lehet az első 1-2 félévben is, a félévek száma pedig így nem is fogy. Jövő februárban újra felvételizik és ha felveszik államira, akkor gondolom beiratkozik oda. Ha meg nem, akkor marad a költségtérítés.
2015. aug. 15. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!