Orvostanhallgatók! Az egyetem mellett mennyi szabadidőtök van?
"Azt hallottam, hogy elég mindennap egy kicsit készülni, (pár órát) és már sikeres vizsgát tudhatnak maguk mögött.:) Ez tényleg igaz? :) Ti hány órát tanultok egy nap? :)"
Igaz szorgalmi időszakban, 2-3 óra elég, meg nem is tanultam minden nap. A dolognak csak két szépséghibája van. Van olyan nap, hogy este 8-ig órád van. Továbbá van a vizsgaidőszaknak nevezett hét hét, amikor a pár óra 8-nál kezdődik de volt olyan nap, hogy 12 órát tanultam, és ekkor még nem biztos, hogy nem buktatnak meg.
Nekem mindenre volt időm, amire szerettem volna időt szánni. Bár tény, hogy én tényleg gyorsan és könnyen tanulok (legalábbis az emberek többségéhez képest).
Nem voltam az a fajta, aki szorgalmi időszakban nagyon előrelátó lett volna, pedig az elhatározás mindig megvolt:D Első 2-3 évben mondjuk még voltak számonkérések, azokra azért felkészültem, de nem tanultam minden nap. Klinikai modulban meg már nem nagyon voltak évközi demók...
Szóval szorgalmi időszakban belefért néhány buli, csapatépítő összejövetel, a párkapcsolatomat is tudtam ápolgatni. Vizsgaidőszakban meg azért a tanulásba bele lehetett iktatni néha egy kis pihenőt:)
Egyébként lehet meg fognak kövezni az itteni orvosisok, de én bizony erősen szelektáltam az órák között...
Gyakorlatokra persze mindig bejártam, mert ott tanul a legtöbbet az ember. De előadások közül csak azokra, aminek értelmét is láttam. Ha olyan unalmas volt, hogy 3 perc után aludtam el, vagy épp semmi újat nem mondott a tanár, csak felolvasta, ami a dián van (és a diát megkaptuk...), akkor nem erőlködtem a bejárással. Inkább kialudtam magam, vagy ha szükség volt rá, az idő alatt inkább tanultam. Vagy csapatot építettünk valamelyik kávézóban:)
Első évemet végeztem el Pécsen, és bár nekem még nincs annyi tapasztalatom, mint az előttem szólóknak, én is ugyanazt tudom elmondani. Minden időbeosztás kérdése. Én se tanultam mindennap, de azért mindig szakítottam időt rá, amikor csak tehettem. Emellett jártam bulizni átlagosan heti 1x, volt időm családra, barátokra. Szóval nem kellett semmiről lemondanom. Ha már csak 2-3 órát tanulsz naponta, akkor már az sokat ér. Tudom nehéz ez, főleg úgy, hogy sokszor reggel 8-tól este 5-6-7 óráig bentvagy. Meg én még azt csináltam, hogy szelektáltam az előadásokat, kb. a felének semmi értelme nem volt, így helyette tanultam és így az estém is szabad lett.
Az eddigi két vizsgaidőszakom meg könnyen meglett, és szerintem ebben jelentős szerepet játszott az, hogy már egyszer az anyag 90%-át már szorgalmi alatt megtanultam/átfutottam. És így könnye(bbe)n le lehet tudni a vizsgákat. Vizsgaidőszak alatt én kb. napi 6-7 órát tanultam, és minden vizsgám elsőre meglett, sőt első vizsgaidőszakomat 3, a másodikat 4,5 hét alatt tudtam le, ami azért egész jó.
Szóval kedves Kérdező, ne aggódj azon, hogy nem lesz időd másra az orvosi mellett, a titok annyi, hogy jól oszd be az idődet! Azért azt hozzáteszem, hogy nem lesz egy sétagalopp, de nem is lehetetlen! Szóval sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!