Szerintetek milyen szak illene hozzám? Leginkább a mérnök szakokban gondolkozok, de ez nyilván elég tág.
Akármire mész ma már muszáj lesz 8-10 évet tanulni mert egy diploma nem diploma sajnos
Persze tény hogy az orvosi elég intenzív és hosszú egy diplomához
Én ajánlom neked a mérnöki szakot ha érdekel. Duális képzésben érdemes megpályázni. Van mechatronikai mérnök, de pl. én szerintem jobb a gépészmérnöki mechatronika specializációval pl. a GAMF-on, mert azt mondták nekem egyetemisták hogy a sima mechatronika nagyon nehéz. Itt igazából robotokat programozol, automatizálsz stb. Szerintem ebben van a jövő, érdemes elgondolkodnod benne.
Egyébként én is most fogok érettségizni, és kecsóra készülök gépészmérnöknek :)
19/F
# 2
Ezt az egy diploma nem diploma dolgot az ifjú gépész, mechatronikai és villamosmérnököknek is meséld el, mert még nem halottak róla.
# 3
Nem kell mindent elhinni az egyetemistáknak, pláne, ha ő maga is odajár. Szereti minden szak azt képzelni, hogy az övé nehezebb.
A mecha viszont elég gyakorlatias tud lenni, nem kell tőle megijedni.
# 4
Mit is mondjál? Talán, hogy pontosabban mi érdekel. Én is szerettem a fizikát, emelt osztályba jártam, mégis a mechanikával sosem tudtam kibékülni. Ez már kapóból determinálta, hogy a gépész, mecha stb. kiesett.
Te tudod ezeken belül mi érdekel. Nézd meg a tematikákat és döntsd el, hogy téged mi vonz jobban.
Ha viszont úgy gondolkozol, hogy nem akarsz sok fiú közt ülni(plusz tegyük szívünkre a kezünket, egy férfi és egy nő gépészmérnökre kevés helyen néznek ugyanúgy), akkor kb csak olyanok maradtak mint a környezetmérnöki.
#3 vagyok.
Ott van még a mérnökinfó is esetleg, az már inkább ilyen programozgatós, vagy logisztikai mérnök, közlekedésmérnök de hogy ne csak műszakit mondjak vannak gazdasági mérnöki szakok is.
De ezt igazából neked kell eldöntened, hogy melyik tetszik, menj el nyílt napokra és ott megnézheted testközelből hogy mit is tanulnak pontosan, és melyik a legszimpatikusabb.
Remélem megtalálod a hozzád illő szakot! :)
Jó, hát igazából voltam már bme nyílt napon, de nem segítet. :( A fizikából meg igazából a legtöbb rész tetszik, kivéve a kvantumfizikát. Szóval leginkább amiket még el lehet képzelni, és kb. látni is nap mint nap... Mozgások, hőtan, optika stb. Még az áramos részekkel is egészen ki vagyok békülve. ;) Inkább a számolásban vagyok jó...
Viszont a kémiát ki nem állhatom, szóval a környezetmérnöki szóba sem jöhet! :D
Azzal meg nincs bajom, hogy fiú többségvan, de azért a villamos ill. gépészszakon alig van lány és az meg már a ló túloldala :) Meg elvileg ez a két szak brutál nehéz (jó a mechatronika is) és én nem tartom magamat ehhez elég okosnak. :)
Köszi a valaszokat! :) Be kell, hogy valljam, még nem lettem sokkal okosabb, mert egyik szak sem vonz a tantárgyai alapján kimagaslóan, szinte mindegyikről el tudom képzelni, hogy érdekes lehet, ha kicsit "belemászok"... :)
Ne legyél kishitű, legalább próbáld meg.
Ahol meg tényleg mérhető már a lányok mennyisége azok meg többnyire jóval kevésbé versenyképes szakok mint pl. egy villany vagy egy gépészmérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!