Szakváltás, vizsgák?

Figyelt kérdés

Valaki tudja, hogy az lehetséges, hogy ha félév vége után szakot akarok váltani, ebben a félévben a nem kötelező tárgyakból - kollokviumként vannak feltüntetve (vagy amik ilyen egy félévesek és bármelyik félévben lehet őket teljesíteni, de én idén vettem fel őket) nem megyek el és nem is jelentkezek vizsgára? Ezek közül van olyan tárgy, is ami a másik karon is lesz majd.

Köszi!

2015. nov. 23. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:

"Ezek közül van olyan tárgy, is ami a másik karon is lesz majd."

Azt az adott egyetemen tudod megérdeklődni, hogy ezek ténylegesen mennyire jelentik ugyanazt a tárgyat. Csak a nevük azonos, vagy a leadott anyag is jórészt megegyezik, és csak a neptun-béli kódjuk tér el, stb. Illetve mik a feltételei annak, hogy a korábbi szakodon teljesített tárgyat az újon is elfogadják. Általában kell írni egy kérvényt, amire szokott lenni egy formanyomtatvány.

Szóval ha ilyesmire van lehetőség, akkor én a helyedben már az idén megcsinálnám őket.

2015. nov. 23. 15:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Inkább már a másik karon szeretném elvégezni őket, a fő kérdésem az lett volna, hogy mi annak a következménye, ha a felvett előadásokból nem jelentkezek és nem is megyek el vizsgázni?
2015. nov. 23. 15:15
 3/5 anonim ***** válasza:
A nem teljesített tárgyak után a legtöbb helyen fizetni kell. A BME-n legalábbis így volt. Meg asszem a SZTE-n is, bár ott minden tárgyam meglett elsőre, szóval abban nem vagyok biztos. Elég drága mulatság felvenni és nem teljesíteni egy tárgyat. Azokat is érdemes megcsinálni, amelyek a másik szakon nem kötelező tárgyak, szabvál tárgynak még hátha el tudod sütni őket.
2015. nov. 23. 15:19
 4/5 A kérdező kommentje:
igen ,csakhogy ezek olyan tárgyak, amiket bármelyik félévben teljesíteni lehet. tehát akkor gondolom, h ha most nem teljesítem őket, van lehetőség, h a többi félév során még megtegyem. Csak az a kérdés, hogy hogyan tudok így szakot váltani?
2015. nov. 23. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez akkor most két külön kérdés, melyeknek semmi közük egymáshoz.

1) Hogy lehet szakot váltani?

2) Mi legyen az idei tárgyaimmal?

Az első kérdésre nem tudom a választ, menet közben soha nem váltottam szakot. A második kérdésre viszont továbbra is azt mondom, hogy persze, nem kötelező őket megcsinálni és ráérsz később is, de igencsak érdemes és ajánlott. Persze ha nincs kedved, nem foglak rábeszélni, végülis azt csinálsz amit akarsz.

2015. nov. 23. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!