Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyibe kerülnek az érettségi...

Mennyibe kerülnek az érettségi vizsgák emelt- illetve középszinten?

Figyelt kérdés
Ha emeltszintűt egyet szeretnék letenni, középszintűből pedig hármat, akkor az ilyen esetekben ahány vizsgát szeretnék, annyiszor kell kiadnom X összeget?
2015. nov. 14. 20:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdésed logikáját. Ha még nincs érettségi bizonyítványod, akkor 5 tárgyból kell, és az ingyenes. Ha már van, akkor meg az egyetemi felvételihez elég a két tárgy is, az középszinten jelenleg 16, emelten 26 ezer, a minimálbér bizonyos %-a.
2015. nov. 14. 20:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem leírni, hogy külföldi vagyok, és az itt írt érettségit nem fogadják el, amire íratkozni szeretnék..

azért akarok több tárgyból érettségizni, mert az én úgy hallottam, hogy ha a többieknek megvan az az öt tárgyból az érettségije, nekem meg csak kettőm van, akkor nem indulok ugyan olyan eséllyel, és nagy valószínűséggel nem vesznek fel

2015. nov. 14. 20:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Na, ez amit most írtál, totálisan értelmetlen. az olyat, hogy "úgy hallottam", mindökökre felejtsd el, törvények, rendeletek, hivatalos honlapok vannak, úgyhallottamok nincsenek. Ha a te országodban megszerzett érettségit Magyarországon elfogadják, akkor teljesen mindegy, hogy hány tárgyból tetted le, a tárgyak számából eredően nem lesz több pontod. Mindenki pont ugyanolyan eséllyel indul! Van érettségi bizonyítványod, ez a továbbtanulás feltétele. A két felvételi tárgyból érettségizhetsz, ha neked azokból a tárgyakból nincs érettségid. Melyik országban élsz? Itt olvasgasd a neked szükséges információt: 6.1.1.1 vagy 6.1.1.2 országtól függően, illetve emelt szinten 6.2.1.2.
2015. nov. 14. 21:50
 4/11 A kérdező kommentje:
szerbiai vagyok..köszönöm szépen a válaszaid.. sokat segítettek
2015. nov. 14. 22:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Pont a linket elfelejtettem betenni. [link]
2015. nov. 14. 22:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Rád a 6.1.1.1 vonatkozik, a szerbiai érettségi megfelel a magyarországi érettséginek, továbbtanulshoz elfogadják. Mik lennének a felvételi tárgyaid?
2015. nov. 14. 22:18
 7/11 A kérdező kommentje:

köszi, de amúgy megtaláltam az oldalt.. magyarra illetve szabadbölcsészetre szeretnék felvételizni, de az utóbbira szeretnék jobban bejutni..

csak van egy kis gondom.. most olvasom, hogy: "Külföldön vagy külföldi rendszerű középiskolában folytatott tanulmányok esetében – az igazoló dokumentum elismertetési szabályai szerint - csak akkor számítható tanulmányi pont, amennyiben a jelentkezőnek magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, egy választott idegen nyelv és természettudományos tárgyakból van tanult utolsó két év végi eredménye ", de nekem középiskolában egyáltalán nem volt történelmem, természettudományos tárgyam meg csak elsőben volt.. már eszeveszettűl bánom, hogy Mechatronikai technikusként tanulok

2015. nov. 14. 22:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor neked nem tanulmányi pontokból fogják számolni, hanem a két felvételi tárgy százalékának a duplázásával. Semmi probléma.

(Bocs, de nincs ember, aki megállná, hogy ezt ne kérdezze meg: hogy lehet megélni szabad bölcsészetből?)

2015. nov. 14. 22:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Az idézetet a 6.2.2-nél olvastam
2015. nov. 14. 22:46
 10/11 anonim ***** válasza:
De nemcsak egyféle módon lehet pontokat számítani, nem muszáj tanulmányi pontokból, lehet csak 2 tárgy érettségijéből is.
2015. nov. 14. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!