Sürgős kérdés! Maradjak emelt matekon?
Tudom, hogy lehetetlen egy idegen embernek ilyen tanácsot adni, de osszegyujtottem par dolgot ami alapján eldonthetitek hogy mit ajánlotok nekem.
Idén tizedikes vagyok. Kiprobaltam az emelt matekot. Oktoberig lehet donteni, hogy hol maradok: a regi csoportba vagy emelt matekon.
1. Emelt matekon nem az osztalytarsaimmal vagyok, ők mar reg visszamentek, bar itt is vannak barataim, szoval ez nem okoz akadályt.
2. Az eredeti matektanár, akit otthagytam, az egy végtelenul turelmes fiatal no aki szazszor is elmondja a dolgokat ha nem ertjuk.
3. Az emelt matekos tanar egy oregebb bacsi, nem sokat magyaraz, teljesen mashogy mondja a dolgokat, es ez fura. Az is igaz, hogy ha nem ertjuk az anyagot, akkor nem kerjuk meg hogy mondja el ujra, mert meg annyira nem oldodtunk fel.
4. Nem sok ido telt el az iskolakezdes ota, de most a ket matekos csoport ugyan ott tart az anyaggal.
5. Szunetben beszeltem a regi matektanarommal, a fiatal nenivel, aki elmondta hogy az emelt matekosok tizedikben mèg nem vesznek tobb anyagot mint a normal csoport.
6. Azt is mondta hogy megtehetem hogy most visszajovok es majd 11.be felveszem a matek faktot. Csak ezzel az a baj hogy nem lehet tudni ki lesz a fakt tanár. Ha ugyan az lesz, aki most tartja az emelt matekot akkor nem hiszem hogy annyira kedvelne mint most, ha most otthagynám az emelt matekot es jovore pedig fakton hozzá mennék.
6. A baratnom aki nem annyira jo matekos, elmondta hogy a tanarno milyen jol elmagyarazta az anyagot, amit mi is vettunk, es en nem ertettem. Ez az a dolog ami miatt visszamennék.
7. Az emelt matekon irtunk mar egy dogat, de meg nem javitotta ki. Nagyon konnyu volt: pár feladat pontosan az volt, ami elozo nap a szorgalmi es a hazi feladat.
8. Jovore mindenkepp szeretnek matekfaktot felvenni.
9. Emelt matekon, ha ertem az anyagot, akkor aktiv vagyok oran es a bácsi osztogatja nekem a plusz pontokat. Multkor is megmutattam neki a hazimat ora vegen, mert en mashogy csinaltam es hogy jo-e, erre mondta hogy jo es beirt egy pluszt😀 aznap nagyon boldog voltam.
10. Nagyon fontos: nővérem iden ment egyetemre, matek faktos volt, es o azt mondta hogy mindenkepp maradjak. És felajánlotta hogy mindig elmagyarázza a matekot ha nem èrtem. Ezt eddig meg is tette, de mivel most kezdte az egyetemet, ezert fèlek hogy vizsgaidoszakban nem lesz rám ideje. Azt mondta hogy nem lesz baj, de honnan tudja ilyen biztosan?
11. A normál matek tanárno azt is mondta hogy az emelt matek arra van hogy az okosabbak tobb feladatot meg tudjanak csinalni az oran, hiszen nekik nem kell ennyit magyarázni. De pont ez az. Hogy nèha több magyarázásra van szükségem.
12. Apa szerint teljes mertekben az en döntésem mert csak en tudom hogy bírnám-e az emelt matekot. Csak hogy en nem tudom hogy birom-e. Ezért kérem a ti véleményeteket.
Köszönöm, hogy elolvastátok!
-Ha olyan szakra mesz ahol kell a matek, akkor mindenkeppen jobb ha tudod a faktos anyagot.
-Szerintem nem egyezhet meg a faktos anyag a normallal, minimum kiegeszito anyagokat vagy tobbfele feladatot oldotok fakton. Ez az egyetlen ok ami miatt maradnek, hiszen ha tanulsz akkor kb. mindegy hogy a tanar mennyire szeret. Nem neki kell bizonyitani, hanem a tudast osszeszedni.
-Novered heti par orat biztosan ra fog erni, de a legjobb lenne ha mernel szolni matekoran ha lemaradsz. Vagy tankkonyvbol is erdemes tanulni, egyetemen ugyis az lesz az elsodleges.
Jol osszeszedted a gondolataid, jo volt olvasni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!