Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha mérnök szeretnék lenni, a...

Ha mérnök szeretnék lenni, a matekon és fizikán kívül mindenből jó a 2-es?

Figyelt kérdés
Nyelvtan, irodalom, töri 2-esre elég nem?
2015. aug. 11. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Elvileg igen, de gyakorlatilag... Ha egy gimis törit nem tudtál megtanulni legalább 4-esre én kétlem, hogy az egyetemen meg tudnál tanulni akkora anyagokat.

Irodalom, nyelvtan 2-es? Azt hogy hoztad össze? Ha a szövegértésed nem jó, akkor inkább ne is tanulj tovább.

Ne felejtsd, hogy a diplomához nyelvvizsga követelmény is van, így 1 idegen nyelvből jónak kell lenned!

2015. aug. 11. 16:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Szakközépbe járok, és itt a töri tanár tudja hogy nem kell a tanulmányainkhoz a töri ezért nagyritkán ad csak 3-ast. Tanulhatok én bármennyit 2-esnél nem igazán lesz jobb (volt hogy 5 órát tanultam). Szövegértés megy, csak sajnos nem azt tanuljuk hanem pl morfémák aminek semmi értelme (legalábbis a mérnöki pályához). Irodalom meg egyértelműen hülyeség a régi eposzok. Ráadásul a magyar tárgyaknál 60%-tól 2-es (egyetemi osztályzás). Nyelvtanból 3-as, irodalomból 4-es vagyok. De ha nem fontosak szeptembertől inkább a matekra meg fizikára tanulok többet inkább.
2015. aug. 11. 16:36
 3/11 anonim ***** válasza:

" Irodalom meg egyértelműen hülyeség a régi eposzok."

Vicces kijelentés.

Amúgy duplázással simán bekerülhetsz még mérnöki szakokra. A BME kivételével a többi egyetemre alacsony pontokkal is be lehet jutni, általában a jogszabályi minimumhoz közeliek a ponthatárok. Jövőre, ha minden igaz 300 lesz a min, na ez most egy közép 75-75%-os matek-fizika, de mivel nem centizünk, így egy-egy ötös érettségivel már szép reményekkel nekifuthatsz, akár még az OE-nek is.

2015. aug. 11. 21:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha a felvételi számít, nem biztos, hogy minden mérnöki szakra felvennének :)

Ha kiszámolod a pontokat, lehet hogy nem lesz elég ahhoz, hogy felvegyenek, írhatsz matekból és fizikából 80-90% százalékos érettségiket, ha magyarból, töriből, nyelvből rosszakat hozol össze (és még a középiskolai évvégi jegyeket is számítják...)

Szerintem próbálkozz jobb lenni az érettségi tantárgyakkal, a többit nem is kell figyelembe venned, ha nem akarod :)

Kalkulálj, hogy jönnél ki legjobban :) [link]

Sok sikert! :D

2015. aug. 12. 17:03
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

" írhatsz matekból és fizikából 80-90% százalékos érettségiket, ha magyarból, töriből, nyelvből rosszakat hozol össze"

Kicsit nézd át a felvételi rendszert, ha mindkét tárgyból 80%-ot ír az már 320 pont. Duplázásnak hívják, a két felvételi mód közül ez az egyik egyetemi képzésre. Mérnökik szakok kijelölt tárgyai meg a matek és mellé ált. fizika, informatika, kémia stb. Persze vannak kényesebb esetek, pl az építészmérnöki ahol alkalmassági van és ált. egy emelt is kötelező.

2015. aug. 12. 17:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Infóból teszek emelt érettségit, angolból meg 5-ös vagyok, ehhez még jön a matek-fizika párosítás, szóval szerintem így felvehetnek az OE vagy SZI egyetemre?
2015. aug. 12. 20:40
 7/11 A kérdező kommentje:
*szerintetek
2015. aug. 12. 20:41
 8/11 anonim ***** válasza:

A felvi.hu oldalon nyálazd át a felvételi rendszert. Nagy vonalakban két fajta van(felsőfokúra képzésre 3). A 3. és 4. év végi eredmények átlaga és az érettségi eredményed átlaga vagy duplázás. Az első egyértelmű mit takar, a másodiknál viszont a lényeg:

A legtöbb szakon vannak kiemelt tantárgyak(olvasd el az adott egyetem felvételi tájékoztatóját), azokból a két legjobbnak az eredményét duplázni is lehet, vagyis nem neked kell, a rendszer majd a jobbat adja ki neked.

Szóval ha az érettségi tárgyaid jegyei nem a legjobbak és a többi tantárgy se lesz a legjobb, akkor neked az utóbbi út a járhatóbb. Itt lényegében nézd meg milyen tantárgyak vannak ott, általában a matek kötelező és a mellé lehet választani. Néha az is megesik, hogy kötelező x tárgyból az emelt, szóval nyálazd át az adott egyetem adott szakján mit kérnek és annak fényében tanulj. Így is bőven van esélyed, sok sikert.

2015. aug. 12. 21:27
 9/11 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

5-ös, teljesen igazad van :) de mondjuk olyan szélsőséges esetekre is gondoltam, hogyha a többi érettségik 20-30%-ok, akkor hiába az érettségi % duplázás :( (és inkább megéri jobb jegyeket kapni középsuliba, mint csak az érettségire ráhúzni és jobb %-ot írni)

Attól is függ, hogy milyen mérnökire akarsz menni. Építészmérnöknek nem vennének fel emelt infóval és sima matekkal (ha jól értettem), csak fizikával és matekkal, ahol az egyiknek emeltnek kell lennie. De például építőmérnökire mehetnél közép matek és infó érettségivel :) Attól függ :)

Nézz széjjel a követelmények és a ponthatárok között, és döntsd el, hova tudnál bekerülni

BME: [link]

OE: [link]

SZIE:

[link]

ponthatárok: [link]

Remélem tudtam segíteni :D

2015. aug. 13. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:

"de mondjuk olyan szélsőséges esetekre is gondoltam, hogyha a többi érettségik 20-30%-ok, akkor hiába az érettségi % duplázás :("

20%-os érettséginél persze, hogy nem lenne oké, mindenből kell a kettes, viszont duplázásnál ez a lényeg, ha minden más éppen kettes, az se gond. Jelen esetben tanulmányi pontokból max 400-at lehet kapni. Ha most van két felvételi tárgyunk ami 85%-os, az 170 pont amit szorzunk kettővel, vagyis 340. Ezek mellett a többi tárgy lehet 30%, a rendszer a jobbat fogja figyelembe venni. Mondjuk az más kérdés, hogy aki egy ilyen magyar-töri érettségin egy erős 3-ast nem tud összehozni legalább, az aligha fog normális műszaki képzést elvégezni, de ez már más lap.

Egyik ismerősöm is így ment műszakira, éppen 2-es 3-as humán jegyek, de a matek infó 4-es és 5-ös. Persze kapásból az első évében bukott és kitették fizetősre, de felvételi szempontból most ez nem lényeges.

2015. aug. 13. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!