Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Belevágjak? Nagyon szeretnék...

Belevágjak? Nagyon szeretnék mérnök lenni.

Figyelt kérdés
Most leszek tizenegyedikes gimis,nagyon szeretek ilyen mindenféle műszaki dologgal foglalkozni(házak,napelemek,hőszivattyúk,stb).A problémám "csak" annyi,hogy anyukám le akar róla beszélni,amivel valamilyen szinten egyetértek,mert nem nagyon fektettem a tanulásba energiát,leginkább törit tanultam,mivel ezt a tantárgyat szigorúan számon kéri a tanár,bár meg is tanítja,így erre kell rengeteget tanulni,s anyum azt mondja,hogy inkább a magyarra,törire feküdjek rá.Ennek ellenére se a töri(kínszenvedés tanulnom),se a magyar nem érdekel,maximum a nyelvtan.Mivel az előttem álló két év fontos,szeretnék tippeket tőletek kérni,hogy milyen a Veszprémi műszaki egyetem,illetve hogyan győzzem meg anyumat,hogy se az irodalom,se a töri nem érdekel,már ami az elkövetkezendő évtizedeket illeti,mert persze tanulni kell ezeket is,de nem szeretném elrontani a választást.17/F
2015. aug. 8. 02:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként közepes tanuló vagyok.
2015. aug. 8. 02:09
 2/5 A kérdező kommentje:
BME-re nem nagyon szeretnék menni,mert gondolom oda ötösnek kéne lennem,az meg nem fog menni...:S
2015. aug. 8. 02:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy mérnök, bármelyik területén is a szakmának, nem az osztályzata miatt lesz jó az életben, hanem mert szereti, amit csinál.

Ha felvesznek, akkor majd kiderül, fogod-e szeretni annyira, hogy menjen.

Mérnökből még bármi lehet egyébként, fordítva nem igaz.

Ennyi az okosság :)

2015. aug. 8. 04:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem vágj bele. A matekon meg fizikán kívül szarj le mindent, csak a kettes legyen meg
2015. aug. 8. 05:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásokat.A szorgalom meglesz hozzá.Könnyebb szorgalmasnak lenni akkor,ha van kitűzött cél.Eddig ez nem igen volt meg bennem.
2015. aug. 8. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!