Belevágjak? Nagyon szeretnék mérnök lenni.
Figyelt kérdés
Most leszek tizenegyedikes gimis,nagyon szeretek ilyen mindenféle műszaki dologgal foglalkozni(házak,napelemek,hőszivattyúk,stb).A problémám "csak" annyi,hogy anyukám le akar róla beszélni,amivel valamilyen szinten egyetértek,mert nem nagyon fektettem a tanulásba energiát,leginkább törit tanultam,mivel ezt a tantárgyat szigorúan számon kéri a tanár,bár meg is tanítja,így erre kell rengeteget tanulni,s anyum azt mondja,hogy inkább a magyarra,törire feküdjek rá.Ennek ellenére se a töri(kínszenvedés tanulnom),se a magyar nem érdekel,maximum a nyelvtan.Mivel az előttem álló két év fontos,szeretnék tippeket tőletek kérni,hogy milyen a Veszprémi műszaki egyetem,illetve hogyan győzzem meg anyumat,hogy se az irodalom,se a töri nem érdekel,már ami az elkövetkezendő évtizedeket illeti,mert persze tanulni kell ezeket is,de nem szeretném elrontani a választást.17/F2015. aug. 8. 02:06
1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként közepes tanuló vagyok.
2015. aug. 8. 02:09
2/5 A kérdező kommentje:
BME-re nem nagyon szeretnék menni,mert gondolom oda ötösnek kéne lennem,az meg nem fog menni...:S
2015. aug. 8. 02:10
3/5 anonim válasza:
Egy mérnök, bármelyik területén is a szakmának, nem az osztályzata miatt lesz jó az életben, hanem mert szereti, amit csinál.
Ha felvesznek, akkor majd kiderül, fogod-e szeretni annyira, hogy menjen.
Mérnökből még bármi lehet egyébként, fordítva nem igaz.
Ennyi az okosság :)
4/5 anonim válasza:
Szerintem vágj bele. A matekon meg fizikán kívül szarj le mindent, csak a kettes legyen meg
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásokat.A szorgalom meglesz hozzá.Könnyebb szorgalmasnak lenni akkor,ha van kitűzött cél.Eddig ez nem igen volt meg bennem.
2015. aug. 8. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!