Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi egyetem: Menjek vagy...

Orvosi egyetem: Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés

Itthon 2 emelt kell az egyetemre, ha duplazni akarsz, akkor meg igencsek toppul kell megirni.

Marosvasarhelyen van egy rem egyszeru biosz felveteli, ami rogton sikerulne,de meg kellene tanulni romanul a gyakorlatok miatt.

Ha mar huszaseveid vegen jarnal no letedre,akkor probalkoznal itthon tovabb, vagy elmennel?

Ervek maradas mellett: -Nem szivesen koltoznek.

- Van egy volegenyem.

- Biztos nem maradnek Romaniaban es ki tudja kesobb altalanos orvosirol Romaniabol milyen nehezkes lenne itthon rezidens kepzesbe belevagni.

- Meg kellene tanulni romanul a gyakorlatok miatt, de a felveteli magyarul van.

Mellette:-Elkezdhetned mar az almod.

Nem felvetelizgetek 10eve, azert sikerult csak most beadnom, mert eddig el kellett magam tartani es eselyem se volt, diakhitelt meg nem akartam. Mostanra kuporgattam annyit ossze,hogyha mindennek megnezem az arat, akkor kihuzom az egyetem alatt es max nagyon pici hitel kellene, ha kellene egyaltalan.

Az biztos, hogy csak ezt akarom, tehat ha 5 evig kell itthon felvetelizgetnem, akkor 5 evig fogok. Viszont perpill foleg a korom miatt nagyon csabito az ottani felveteli.

Te, hogy dontenel? Persze nem ez alapjan fogok donteni, de hatha valaki mas aspektusba helyezi a kerdest. Irjatok kort es azt is, es ha lehet indoklast is, hogy miert azt valasztanad.

2015. máj. 18. 12:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Maradj itthon. Érteni is fogsz mindent, nem is kell elköltöznöd, nem kell szoknod egy új helyet/nyelvet, a vőlegényed sem hagyod magára. Szükséged is lesz rá, ha orvosin néha összeomlasz a terhektől.
2015. máj. 18. 12:47
 2/18 anonim ***** válasza:
37%

ha két emeltet nem tudsz megírni 1 év tanulás után akkor szerintem ne erőltesd annyira az orvosit. persze, így olyan 80% kéne neked mindkettőből a duplázás miatt.ajánlom hogy az egyiket októberben a másikat májusban tedd le.

így több időd marad tanulni rájuk. sose késő elkezdeni, de szerintem tök felesleges lenne kint járnod egyetemre, csak mert itt félsz hogy nem kerülsz be.. hát tényleg komolyan, olyan nagy mennyiségű anyagot kell majd megtanulnod egyetemen, hogy utólag pl a biosz emelt gyerekjáték lesz.

meg több idő lenne megtanulnod a nyelvet és később is lennénk gondjaid /hátrányod belőle.. ráadásul a vőlegényed itt van.

komolyan nem értem hogy jutott egyátalán eszedbe, főleg hogy dolgozni már itthon akarnál.

próbálkozz inkább itthon, ha rám hallgatsz.

bár nem értem minek a diákhitel? ugye nem költségesen gondolkozol?

vagy a mindennapi életre ?

2015. máj. 18. 13:19
 3/18 A kérdező kommentje:

Ezt a ne eroltesd az orvosit hagyjuk, azt majd en eldontom, hogy mit eroltetek meg mit nem. Nem ez volt a kerdes.:)

Szerinted, ha a megelhetesre gyujtottem eddig, mert nem akartam diakhitelt felvenni, akkor abbol kovetkezhet logikusan, hogy most annyira hulye vagyok, hogy tandijra veszek fel diakhitelt? :) Ezt meg gondold at parszor.

Elso: Igen, en is emellett voksolok. Viszont vegzett ott 1-2 ismerosom, aki itthon nem kerult be vagy nem akart par pont miatt evet/eveket kihagyni. Egyikuk nagyon batorit es a korom miatt kicsit elgyengultem. Beszelek par nyelvet, szoval nem lenne akkora dolog megtanulni romanul, de utana nem kene sehova. Szoval kicsit feleslegesnek erzem.

2015. máj. 18. 13:25
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem maradj!
2015. máj. 18. 14:10
 5/18 anonim ***** válasza:
43%

Tudod mennyit ér egy román diploma? SEMMIT! Miért olyan könnyű ott a felvételi?

Nem azért van a felvételi az orvosin, mert nincs jobb dolguk emelteket javítgatni, hanem az alaptudásnak meg kell lennie, mire odamész, mert nem fognak téged pátyolgatni, nem fér bele a képzési időbe.

Maradj szépen itthon, ha valódi orvos akarsz lenni.

2015. máj. 18. 14:26
 6/18 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam en is, hogy maga a kepzes itthon szinvonalasabb. Viszont az egyetem diplomajat elfogadjak mindenhol. Sok kulfoldi jar oda is angol kepzesre.
2015. máj. 18. 15:38
 7/18 anonim ***** válasza:
55%
De figyelj.. akkor most döntsd el, hogy valódi orvos akarsz-e lenni, vagy csak egy papírt akarsz, amivel nem kapod meg a valódi tudást és csak azért filózol ezen, mert nem tudod megcsinálni a felvételit. ha a felvételi nem megy, kár az orvosit elkezdeni. Ott ténylegesen vért izzadsz. (utolsó voltam)
2015. máj. 18. 17:09
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha csak azért akarsz Erdélybe jönni, mert azt hiszed, hogy az valami link egyetem, ahol át lehet menni mint kacsa a vízen, akkor inkább ülj otthon!
2015. máj. 18. 17:40
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy link, de teny, hogy az itteni felvetelitol ezerszer konnyebb. Meg sincs a felvetelis konyvetek, de a tavalyi felvetelit 90%-ra megirtam csak az itteni biosz alapjan. Megkaptam egy ittenitol, akit ide nem vettek fel,de tavaly hozzatok igen.
2015. máj. 18. 19:30
 10/18 A kérdező kommentje:

Tehat,hogy a te szavaiddal eljek,igen a felvetelin atmennek,mint kacsa a vizen.:D

Foleg,hogy hallom sokak 2x probalkoznak ott is. Ami viszont mar elmond 1-2 dolgot. De attol fuggetlenul az is egy orvosi egyetem, a bejutas egy dolog, megkonnyiti a dolgokat es nem kell 1-2evet kihagyni, a bentmaradas nyilvan masik. Viszont,ha olyanok is a konkorenciaban vannak, akiknek ez a felveteli is kihivas, akkor azert nem aggodnek.

Az itteni felveteli se megirhatatlan csak tobbet kell ra keszulni. Szoval itt egyedul az 1-2ev nyerese miatt jott szoba Romania, nem azert, mert ez a felveteli a vilag ne tovabbja.:D

2015. máj. 18. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!