Orvosi egyetem: Menjek vagy maradjak?
Itthon 2 emelt kell az egyetemre, ha duplazni akarsz, akkor meg igencsek toppul kell megirni.
Marosvasarhelyen van egy rem egyszeru biosz felveteli, ami rogton sikerulne,de meg kellene tanulni romanul a gyakorlatok miatt.
Ha mar huszaseveid vegen jarnal no letedre,akkor probalkoznal itthon tovabb, vagy elmennel?
Ervek maradas mellett: -Nem szivesen koltoznek.
- Van egy volegenyem.
- Biztos nem maradnek Romaniaban es ki tudja kesobb altalanos orvosirol Romaniabol milyen nehezkes lenne itthon rezidens kepzesbe belevagni.
- Meg kellene tanulni romanul a gyakorlatok miatt, de a felveteli magyarul van.
Mellette:-Elkezdhetned mar az almod.
Nem felvetelizgetek 10eve, azert sikerult csak most beadnom, mert eddig el kellett magam tartani es eselyem se volt, diakhitelt meg nem akartam. Mostanra kuporgattam annyit ossze,hogyha mindennek megnezem az arat, akkor kihuzom az egyetem alatt es max nagyon pici hitel kellene, ha kellene egyaltalan.
Az biztos, hogy csak ezt akarom, tehat ha 5 evig kell itthon felvetelizgetnem, akkor 5 evig fogok. Viszont perpill foleg a korom miatt nagyon csabito az ottani felveteli.
Te, hogy dontenel? Persze nem ez alapjan fogok donteni, de hatha valaki mas aspektusba helyezi a kerdest. Irjatok kort es azt is, es ha lehet indoklast is, hogy miert azt valasztanad.
Azok meg konnyen beszelnek, akik ugy jutnak be, hogy otthon ulnek 1 evig,ha nem sikerul, vagy egybol mehetnek gimibol egyetemre. Ugy konnyu...
Meglatom,hogy sikerul a szobeli az majd eldonti a kerdest.:)
Miért lenne könnyű azoknak, akik egyből mennek gimnáziumból orvosira?
Tudod nekünk 6 tantárgyból kell érettségiznünk és nem csak ülünk otthon egész nap, mert mellette iskola is van állandó dolgozatokkal és felelésekkel a kötelező humán tárgyakon felül, késő délutánba nyúló faktokkal.
Szerintem maradj itt. Hiába egyszerűbb a felvételi ott, a tudást hozzá így is úgy is meg kell szerezned. Akkor már könnyebb ha egy alapról indulsz és nem kell egyéb vizsgák mellé feltornáznod azt.
Az osztálytársam is oda akar felvételizni, mert rájött, hogy túl lusta és nincs meg a képessége bejutni a budapestire. Azt mondta, hogy valami könyvet kell elolvasni és abból van teszt.
Őszintén azt szeretnéd, hogy ilyen társaid legyenek? Magyarországon még kutathatsz is. TDK-zhatsz.
A Semmelweis egyetem és a SZTE is világhírű. Külföldön is kapkodnak azokért, akiknek onnan van diplomájuk.
Nem akartalak megbanani, csak egyeseknek hatalmas arcuk, mert az hiszik mar mekkora kiralyok, ha bejutnak kemia-biosz faktol gimi utan egybol az orvosira. Ok illetve azok, akik se jartak az egyetem kozelebe, osztjak legjobban az eszt.
Szerintem 3 muszak mellett 10ev kihagyssal nezebb bejutni. Ha csak erre kellene tanulni, maga lenne az alom szamomra. Szoval kisse nevevetsegesen hangzik egy ilyen ember szajabol.
A minoseg a budapesti mellett szol. Lehet, ha epp lecsusznek, inkabb megerne egy evet kihagyni. Bar meg barmi lehet a szobelin.:D
Látom élőben, hogy ezek a külföldi orvos diploma honosítások mennyire macerásak, és hogyan állnak hozzá a kórház fejesei, illetve az orvos társadalom. Hiába kettős állampolgár a delikvens, ez gyakorlatilag nem hogy segítene rajta, hanem inkább rontja a helyzetet.
Ennek fényében biztosan nem csinálnám ott. Nagyon sokat kell a honosításhoz tanulni, és elég rosszmájúan fognak rád tekinteni a szakmai karriered nagy periódusán.
Ez addig megy ez a gyűlölet, hogy pl.: a nagykállói pszichiátrián alig van nem kettő állampolgár, sőt javarészt már csak Ukrajnából- Oroszországból vesznek fel tartósan szakembert, oda az országunkból maximum rezidensként mehetsz (agy rövid időre), de úgy is el fogsz menni onnan garantáltan.
A román orvosokkal szemben kb olyan az előítélet, mint egy keletivel szemben. Mélységesen lenézik, amit leginkább a román képzésnek köszönhetnek, ami nehezen illeszkedik az itteni szokásokkal (hogy őszinte legyek elég sok nyugati ország szokásával nehezen illeszkedik).
De, nem húzom tovább a szavakat, szerintem a legbiztosabb ha ide jelentkezel, ha itt akarsz dolgozni.
(a diákhiteltől pedig ne félj, ha előtörlesztesz, és nem csak a sima havi törlesztés megy, akkor nem lesz gond)
Debrecenbe jelentkezhetsz, és nem leszel "egyedül", mivel elég sok külhoni magyar van.
jah senki nem kérte, hogy ne egyből gimi után menj orvosira.
tényleg nem könnyű hatból érettségizni egyszerre, abból kettő emelt. mellette a többi hülye tárgyra is tanulni, ugyanúgy 3-4ig suliba lenni stb..
de biztos jobban tudod. én elhiszem, hogy munka mellett már nehéz, főleg, hogyha elszoktál a tanulástól. de azért ne legyél már ennyire lenéző.. kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!