Hallgassak a megérzéseimre vagy törődjek bele?
Ha jól veszem ki, akkor 19 napja jársz még csak ebbe a suliba, szóval még bőven van időd arra, hogy bekerülj egy társaságba és feloldódj. Szerintem semmiképp se add fel most a gimit így az elején, pláne, ha az oktatás színvonala itt jobb.
Azt elárulom, hogy minden állami finanszírozású iskolában lesznek olyanok, hogy omladozó vakolat, és az is lehet, hogy a másik, idealizált helyen valójában rosszabb lesz az osztályközösség. Lépni fél vagy 1 év múlva is tudsz innen, ha már biztosan azt tudod mondani, hogy rossz itt neked, és a másik tényleg csak jobb lehet.
Aztán átmész a másik iskolába (lehet, hogy pont azért tetszik jobban, mert odajár az "ex"-ed?), az exed nem törődik Veled, megszemlélheted nap mint nap, hogy másik lánnyal jár, ezt fogod látni és lehet, jobban fogsz szenvedni, mint ebben az iskolában. Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe: "A szomszéd fűje mindig zöldebb"
A fiamat beírattam egy iskolába, szépnek, jónak tűnt, pár hónap után kiderült, hogy a tanító néni mégsem olyan tündér, mint amilyennek kinézett. De nem szaladtam el a probléma elől, hanem próbáltam megoldani. És igen, a fiam is kirekesztve érezte magát - ennek ellenére most, 2 évvel az általános befejezése után minden nehézség és minden megpróbáltatás ellenére azt mondta nekem: Anya, ha nekem gyerekem lesz, ugyanabba a suliba fogom beíratni, mert ez egy jó suli volt" Ugyanis most jött rá, hogy milyen sokat adott az az iskola emberileg, tanulásilag, színvonalban (alapjában jó tanárok voltak)
Nem mindig a legkényelmesebb út a legjobb - még akkor sem, ha manapság nagy divat még a széltől is óvni a gyereket. Csak aztán majd nem lesz életképes, mert nehezebb helyzetekben összeomlik.
Koncentrálj a tanulásra és próbálj meg a jelenben élni - nem mindig máshová vágyódni, mert úgy sosem leszel boldog.
Van még idő "aklimatizálódni" :-)
Amúgy én is kirekesztett voltam egyik sulimban, ahol egy másik kirekesztett lánnyal igen jó barátnők lettünk :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!