Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik a feltételei annak, hogy...

Mik a feltételei annak, hogy egyik iskolából másik iskolába átvegyenek?

Figyelt kérdés
Gondolom van az igazgatóval egy elbeszélés..azon mit célszerű észben tartani/elmondani?

2015. aug. 20. 20:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Gondold meg jól. Milyen szakközép, mért akarsz átmenni, tényleg érdekel-e az a szakterület, dolgozni akarsz-e iskola után vagy egyetemre/főiskolára menni. A napi szintű szakmai tárgy semmivel nem jobb, mint a napi szintű nyelv, sőt, ha nem akarsz később azzal foglalkozni, akkor a nyelv sokkal hasznosabb. Ráadásul kötelező szakmai tárgyból érettségizni, és ha nem olyan területen akarsz továbbtanulni, 6 tárgyból is kellhet érettségizni, mert nem biztos, hogy benne van a kötelezőkben a felvételi tárgy. Ne az befolyásoljon a döntésben, hogy a barátod/barátnőd is oda jár. Majd lesz az új helyen is. Nyelvi tagozatra értelmeseket vesznek fel. Azt meg honnan tudod előre, hogy rossz lesz az osztályod? Ismered mind a 30 osztálytársadat? Azt is néd meg, hogy mennyitkell közlekedni, milyen az iskola híre.
2015. aug. 21. 08:23
 22/25 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszod!

Nos, igen, ismerem mar nagyjából mind a 23 osztálytársamat, tudom milyenek.

Tudom, hogy értelmes embereket vesznek fel nyelvre, de kizárt, hogy végigcsináljam 4 évig, de nem is akarom annyira. Az iskola hírneve, ahova felvettek közepesen jó. Mindenki mondja, hogy nagyon nehéz, rengeteget kell tanulni, szinte alig mondta valaki, hogy jó iskola.

A másik iskolára (egészségügyi) mindenki azt mondta, hogy jó suli, meg vannak vele elégedve.

Jól meggondoltam és lehet meglepő, de egy ismerősöm/barátnőm/barátom se tanul ott, szóval nem azért szeretnék menni, csak szimplán érdekel az egészségügy.

Mellesleg nem szeretnék főiskolára/egyetemre menni, nem tudom elképzelni az életemet úgy, hogy 18 éves múltam és még tanulok..Így meg nem sok értelme van a giminek, mert csak érettségit kapok, ott meg kapnék szakmát, amivel el tudnék helyezkedni.

Ismerek pár olyan diákot, akik abba a gimibe jártak, ahova felvettek, csak már leballagtak és nem csinálnak semmit, otthon ülnek, mert nem tudnak sehol elhelyezkedni, továbbtanulni meg nem akarnak.

Szóval én már teljesen átgondoltam és döntöttem. :)

2015. aug. 21. 10:23
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Debreceni sulik?
2015. aug. 21. 23:11
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

A másik suliba is felvételiztél mikor volt a felvételi?

Vagy most nézted ki magadnak?

2015. aug. 21. 23:11
 25/25 A kérdező kommentje:

Nem, nem debreceni sulikról van szó.

Nem felvételiztem oda, pedig majdnem megjelöltem.

2015. aug. 21. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!