Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BCE/BME/BGF-Közgáz/GTK,...

BCE/BME/BGF-Közgáz/GTK, melyik egyetem, milyen szak?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy ezek közül az egyetemek közül melyiket lenne érdemes választani, és ha ilyen irányban gondolkodok akkor melyik szakot? Amiket néztem: Alkalmazott közgazdaságtan,Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés,gazd.men.,nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel.

Ha valakinek van a fenti egyetemekkel, szakokkal konkrét tapasztalata(színvolnal,közösség,oktatás stb.), azt szivesen meghallgatnám.

2015. aug. 11. 20:44
1 2
 1/13 anonim válasza:
53%
a GTK-t tekinte a sorrend a következő: BCE, BME, BGF. a Corvinus diplomája nagyon piacképes. ezek közül az alkalmazott közgazdaságtant ajánlanám leginkább :) jól el lehet vele helyezkedni, csak elég nehez bekerulni, de ez a Corvinus osszes szakarol elmondhato. a legmagasabb szinvonal naluk van
2015. aug. 12. 17:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :)
2015. aug. 12. 20:18
 3/13 anonim ***** válasza:
62%

A BGF és a Corvinus évtizedek óta oktat gazdasági képzéseket. Ehhez képest a BME csak pár éve. Szóval nem, messze elmarad a BME gazdasági képzésben a kettő mögött.

Mind a BGF mind a Corvinus piacképes diplomát ad. Még az abszolutórium megszerzése előtt majdnem az összes végzős megtalálja a végső munkahelyét. BME-s végzőst pedig azért találni nagy multiknál, mert könnyű őket átalakítani a saját ízlésüknek megfelelően, de ha pl egy nagyvállalatot nézel, ott csak ebből a két iskolából vannak hallgatók, sőt, vannak olyan vállalatok (nem kis számmal), akik csak és kizárólag pszf-es diplomásokat keresnek.

2015. aug. 12. 22:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor ezek alapján sorrendben Corvinus,BGF,BME. Szakoknál pedig nem az lenne fontos a számomra hogy könnyű legyen, hanem inkább az hogy piacképes, és el lehessen helyezkedni vele. Egyébként nem tudom mennyire igaz de a gazd.men-ről azt hallottam hogy az is büfé szak, illetve idén a legtöbben arra jelentkeztek. Úgy hogy akkor marad a pénzügy-mat. elmzés, közgáz, meg persze a psz.

2015. aug. 13. 14:30
 5/13 anonim ***** válasza:
A BGF és a Corvinus közel egy szinten vannak, de a BGF-en többet kell tanulni.
2015. aug. 13. 15:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Rendben,köszi :)
2015. aug. 13. 17:26
 7/13 anonim ***** válasza:
26%
A BGF-n hiába szívatják a népet, a Corvinus diplomája mégis elismertebb. A munkáltatók inkább a Corvinust részesítik előnyben.Számos multival állok kapcsolatban, a mi multinknál is így van ez. Az utolsó toborzáson 2 Corvinusost és egy SZIE-st hívtunk be. A BGF-ről jött jelentkezőket e két hely után soroljuk. Nagyon rég nem felvételiztettem BGF-ről jött munkakeresőt.Ha a BGF-re iratkozol, számíts rá, hogy nagyon fogsz a matekkal szenvedni, akármilyen jó átlaggal végeztél és legalább 5-ször abba akarod majd hagyni :) Minden rémálmod felülmúlja majd a TO és a tanárok szívatása! :) Lányom ott kezdte és megbánta, hogy nem rám hallgatott, amikor a Corvinust javasoltam. Ott végeztem én is :) de szerencse már átiratkozott és azóta teljesíthető vizsgái vannak és nem síkideg.
2015. aug. 19. 12:53
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
A BGF-en is teljesíthető vizsgák vannak, csak elvárják, hogy meg is tanuljuk az anyagot. A matek is teljesíthető, ha tanul rá a delikvens. A matek pedig mérföldekkel elbújhat a pénzügyes és számviteles tárgyak mellett. Lehet szidni a sulit, de legalább kiverik belőlünk, ami kell. Egyik multinál volt szerencsém beszélgetni egy corvinusossal, és teljesen le voltam döbbenve, hogy a töredékét nem tanulják, amit mi igen.
2015. aug. 19. 13:16
 9/13 anonim ***** válasza:
35%
Érdekes, én még nem hallottam túl sok jót a BGF-ről a diákoktól. Pedig mérlegképes könyvelő ismerősöm is járt oda pár. Az egész direkt szívatás olyan vizsgasorokkal, hogy öröm nézni. Számvitel 90%-os bukási arány. Nem túl hallgatóbarát intézmény, sokan már ezért átjelentkeznek máshova. Amúgy teljesen mindegy menniyvel tudsz többet, ugyanazt a diplomát kapod, csak a Corvinus preferáltabb a munkaerőpiacon, ennyi. Annak, hogy a gazdasági képzésben a BGF előtt van, oka van. Sokkal jobb ott a képzés,,amit leadnak, azt kérik számon, mert nem arra mennek, hogy UV díjakat fizessél és mindentől elmenjen a kedved, hanem, hogy megszeresd,megértsd amire vállalkoztál. Ezt egy BGF-s diák sem tudja az intézménytől elvenni. Ott folyik a legjobb közgáz képzés és pont...mivel az nem egy gazdasági főiskola, hanem egy business school. Nagy különbség.
2015. aug. 19. 19:19
 10/13 anonim ***** válasza:
26%
Úgyhogy kedves kérdező, a Corvinusra menj, ha jót akarsz magadnak. Egy főiskola célja ugyanis nem az abszolút szívatás kellene legyen, hanem a lényeg elsajátítása és szakma megértése, megszerettetése, ezért is jár a Corvinus mindenben a BGF előtt.... De én még a BMF-GTK-ra is előbb mennék, mint a BGF-re, de ott nagyon gyilkos a matek. Ugyanazt tanítják, mint a mérnököknek, 1-2 kivétellel.
2015. aug. 19. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!