Mentőszakorvos- oxyológus szakorvos képzés nehezebb egy nőnek?
Nem értem miért van az a tévképzeted, kedves utolsó, hogy a nők csak magolni tudnak, bezzeg a férfiak...
Elárulom, hogy nők között is van olyan, aki tud logikusan gondolkozni, és fiúk között is olyan, aki csak magol.
1. Alapból sokkal több a lány a szakon, így ha nem az arányokat, hanem a számokat nézzük, nyilván több lesz a lányokból.
A mi csoportunkban pl. 16-an voltunk (végzéskor), ebből 4 fiú. Közülük egyre se mondanám azt, hogy olyan kivételesen jó esze és logikája van, míg a 12 lányból 4 olyan van, akire rábíznám bármelyik rokonom életét.
2. Érdekes módon nálunk a lányok voltak lelkesebbek a vizsgálatok terén, mikor valami beavatkozásra lehetett vállalkozni (pl. benőtt köröm kivágása, tályog megnyitása), akkor is a lányok jelentkeztek, pedig fiúk között is akad, aki sebész szeretne lenni.
3. Nem tudom nálatok milyenek voltak a tanárok, de én azt tapasztaltam, hogy sok prof jobban bírta a fiúkat. Ha egy srác mondott valami okosat, akkor már rögtön le kell térdelni előtte, hogy mekkora ész, köt.vál. kurzusnál megajánlott jegy, de ha egy lány mondott vmi értelmeset, akkor csak egy elismerő fejbiccentés és ennyi.
4. Az, hogy a diploma után mit csinál a papírjával, nem feltétlen határozza meg, hogy mennyire értelmes. De tudom, hogy neked igazából semmi sem jó. Ha valaki nőként a lelkét kiteszi a betegekért, rendesen végzi a dolgát, akkor karrierista p.a. De ha neadjisten inkább családot szeretne, elmegy szülni, akkor jön a "csak a doktori cím kellett neki" szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!