Hogyan van ez az orvosi képzésben?
Ugyebár 6 év az egyetem. Ez végig egységes, vagy már közben van valamilyen szakirány?
A rezidenskedés hány évig tart?
Utána hány év kell még a szakorvosi vizsgáig?
Mennyivel volt ez más régen, a rezidensképzés bevezetése előtt?
Esetleg, ha tudja valaki, akkor írja le, hogy más országban (pl. USA, Németország, Anglia...) mennyivel van ez másképp?
Oké, lehet eltérés a különböző szakirányok esetén, de mivel én nem akarok orvos lenni, csak egyszerűen kiváncsi vagyok, ezért le lehet írni több lehetőséget is, ha nem egyforma minden szakirány képzési ideje.
(Köszi)
A 6 év egységes, egyetemen nincs szakosodás. Annyit lehet tenni, hogy a kötelezően választható és szabadon választható tárgyak közül inkább azokat veszi fel az ember, amik a leendő szakterületét érintik.
A rezidensképzés a szakképzés első 26 hónapja.
Szaktól függ. A szakképzés (tehát rezidensképzéssel együtt) 3-6 év az elsőként megszerezhető szakképzések esetén. Ezután még lehet végezni ráépített szakképzést is (vagy másik szakvizsgát persze).
A többi kérdésre nem tudok válaszolni. Sem a régi, sem a külföldi rendszert nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!