Szerintetek elég lehet 403 pont PTE-ÁOK-ra idén? (2015) Van remény? Van itt valaki, akinek hasonló eredménye van? Ti mit gondoltok?
Érdekes dolog ez. Nem kizárt, hogy az a bizonyos egyén tényleg hallott információkat a pontok alakulásáról, de lehet, hogy ezen információk csak feltételezésen alapulnak. Lehet, hogy a forrást csak ő tartja hitelesnek. :D Vagy lehet, hogy a forrás valóban hiteles, de az eredmény nem végleges, csak egyfajta iránymutatás, tehát eltérhet ettől. Elképzelhető az is, hogy igaz a hír. De van esély arra is, hogy csak kamu. Bár nem tudom, kinek fűződhet érdeke ahhoz, vagy kinek jó szórakozás, hogy ilyen hasraütésszerűen kitalált infókkal riogassa az embereket, vagy épp hiú ábrándokat keltsen bennük. Nem tudom, mi lehet az igazság. :)
Ha a szaktanácsadó korábban is tudott jól becsülni, akkor lehet mérvadó a jóslata, bár nem tudom, hogy ő mennyire van tisztában a jelentkezők pontszámaival.
Egyébként pedig akár lehet valóban 404 is a ponthatár Debrecenbe, a jelentkezők száma még nem jelent semmit, csak iránymutatás, hiszen hiába jelentkeztek többen, ha összességében a pontszámok kevesebbek. Ezt nem tudhatjuk.
Egy biztos, ennyit még kb életemben nem spekuláltam, mint az elmúlt napokban, hetekben :D
Kérdező, ennyit életemben még én sem spekuláltam (az előző válaszok az enyéim), csak a a baj, hogy én nem most végeztem a középiskolát, már 24 éves vagyok, a GYTK-n végeztem 2 évet, de az nem nagyon ment a matek miatt és a kémia is elég brutális volt ott, viszont az anatómia, élettan jól ment és úgy gondolom, az motivál inkább. Ezért is vagyok különösen feszült, mert ha most nem jutok be, én úgy gondolom, hogy jövőre már még jobban felkészülhetnek az emelt érettségikre (pl. akik most voltak 3.-as gimisek vagy akiket az idén nem vesznek fel, látják már, hogy mi a helyzet, és még jobban "rágyúrnak" ha be akarnak jutni), úgyhogy akkor pótfelvételire adom be mentőtisztire vagy gyógytornászra vagy valami hasonló... nem akarok 30-35 éves koromig jelentkezgetni orvosira/fogorvosira...
De azért ez tényleg érdekes, hogy tavaly senki sem hitte el a hivatalos kihirdetés előtt, hogy a SZTE-ÁOK-on 407 lett a ponthatár, és mondjuk 383 után 407-et véletlenül tippként eltaláljon... ezt én nem hinném... szerintem valamit tudott az illető, tán tőle kéne most is megkérdezni :)
Kedves Válaszoló, teljesen megértelek, de úgy gondolom, hogy idén neked biztosan sikerülni fog. :) Nem tartom valószínűnek, hogy az összes ÁOK-on, FOK-on 412 fölött legyen a határ. Még ha esetleg ennyivel emelkednének is a pontok, biztosan lesz legalább 1 olyan ÁOK, vagy FOK, ahol 412, vagy azalatt lesz. (Mondjuk szerintem több is:)) Viszont az, hogy akik jövőre végeznek, majd jobban rágyúrnak, ha látják már mi a helyzet, igazából minden évről elmondható. Mert nyilván minden évben mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni magából, törekszik a legjobbra. Legalábbis a többségre ez igaz, akik motiváltak és elszántak. :) De hát a számítások nem mindig jönnek be sajnos.
Egyébként én sem most végeztem a középiskolában, bár én "csak" 20 éves vagyok. Sajnos későn jött a felismerés, hogy orvos szeretnék lenni. Bár mindig is érdekelt, az érdeklődési köreim mindig szerteágazóak voltak, így más úton indultam el. És mivel biológiát és kémiát nemigen tanultam, idén a nulláról készültem fel a vizsgákra. Kémiából nem ártott volna segítség, így 56% kémiával és 88% biosszal csak ennyi pontra futotta:(( Csak Pécset jelöltem...(Vagyis SE-ÁOK-ot kitöröltem a kémia után:D) De ha nem sikerül, jövőre kénytelen leszek újra nekivágni a kémiának...Bár azért reménykedek még...:S
Szurkolok magunknak!
Hát jó lenne, ha valaki tudna szolgálni valamiféle kiszivárgott információval. Már nehezen megy a várakozás. :D
Kérdező, én is szurkolok Neked, hogy bejuss!! Azt hol olvastad, hogy 404 lesz Debrecenben a ponthatár? Esetleg belinkelnéd nekem ide? Azt megköszönném.
Egyébként írtam annak, aki tavaly megmondta előre, hogy 407 lesz a ponthatár Szegeden, azon gondolkozom, hogy 383 pont (2013) után pontosan 407-et tippelve, erre elég kevés esély van, szerintem ő tényleg tudta. Azért, hátha tudja most is...
Egyébként csak Pestre és Pécsre adtad be?
Köszönöm szépen, Kedves Válaszoló!
Egyébként igen, csak Pestet és Pécset jelöltem. De már csak Pécs maradt ugyebár...
Ennél a kérdésnél a 6-os válaszoló volt az, akinek elvileg bennfentes információi vannak a ponthatárokat illetően, a kérdezőnek írta meg privátban a ponthatárt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Én is írtam neki, megkérdeztem, hogy tud-e valamit Péccsel kapcsolatban, de azt mondta, hogy csak Pestről és Debrecenről tud nyilatkozni.
Igen, igazad van, kedves Válaszoló, ebbe nem is gondoltam bele, hogy hétfőn még pontszám-felülvizsgálati kérelmet lehetett benyújtani, egészen éjfélig, tehát nem is biztos, hogy aznap kerültek feldolgozásra, így a végleges pontszámok esetleg csak keddre születhettek meg. Ez esetben valóban nincs túl sok értelme a program hétvégén való lefuttatásának...
Na, de hamarosan meglátjuk, már kevesebb mint 24 óra...
27-es vagyok,a szaktanácsadónak tavaly totál bejött a tippje és igen ő belelát az eredményekbe,de nem merek benne bízni mert hátha nem...Hát,tényleg meglátjuk majd...A 404-nek nagyon örülnék basszus,akárhol is lesz ! :D Én minden ÁOK-ra beadtam,de az első a PTE.
Holnap este 8-ig én tuti becsavarodok,nem tudom ti hogy érzitek.:D Rémálmaim vannak róla kb. Amúgy 8-kor egységesen megkapjuk az SMS-t,vagy ez hogy megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!