Szerintetek elég lehet 403 pont PTE-ÁOK-ra idén? (2015) Van remény? Van itt valaki, akinek hasonló eredménye van? Ti mit gondoltok?
"Aztán ki tudja..." ahogy írod. Igen, ez a baj, hogy kiszámíthatatlan.
Nekem a 412 pontom 82%-os biosszal és 74%-os kémiával van, ez duplázással és simán is ugyanennyi pont. De ha emelt szinten van 74%-om, akkor középszinten talán 84-et is tudnék teljesíteni és akkor nekem is pl. 422 pont körül is lehetne. Bocsánat, most nem fényezni akarom magam, csak modellezni a helyzetet, bár sokaknak ennél is több pontja van...
Viszont a további modellezésre szemezgettem tavalyi kérdések közül. Próbálták megjósolni a ponthatárokat több kevesebb sikerrel. Az illetőnek 406 pontja volt tavaly, szegény 1 ponttal csúszott le a DE-ÁOK-ról. (2014-ben) :( De reméljük, az idén ő is benne lesz. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Aztán itt egy másik: a tavalyi orvosis ponthatárokat próbálták jósolni a 2013-hoz képest. Sokan írták, hogy nem fog nagyon nőni, mert még rosszabbak lettek az érettségik, mint előző évben, vagy max. 10 pontot, sőt volt, aki csökkenést is jósolt. Aztán mi történt??
SZTE-ÁOK 2013: 383->2014: 407!!! (bár minőségvédelmet is írtak, vagyis szándékosan kevesebbet vettek fel hogy magasabb legyen a ponthatár, de akkor is 1 max. 2 ponttal lett volna lejjebb)
DE-ÁOK 2013: 395->2014: 407! Itt nem olyan radikális a változás
PTE-ÁOK orvosi 2013: 383->2014: 401!! Itt is 17 pont emelkedés!,sőt PTE-ÁOK fogorvosi 2013: 395->2014: 400!, úgy, hogy még 2 emberrel kevesebb is jelentkezett!!
És a többin sem nőtt 2013-hoz képest sokat a jelentkezők száma, és még pl. a biosz is '14-ben gyengébb lett mint előző évben...
Ezek függvényében viszont tényleg akármi lehet, még talán pár pontos csökkenés a tavalyihoz képest, de akár 420-tól is kezdődhetnek a ponthatárok! (bár e 2 szélsőségnek kicsi az esélye). Én inkább 405 és 418 közöttire tippelek.
Ja, bocsi, az előzőhöz elfelejtettem belinkelni a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
Bocsánat, más be vagyok zsongva, agyamra megy ez a sok statisztikai baromság és lehet, hogy túllihegem a dolgot. Meg úgysem rajtam múlik, csak szeretném tudni az esélyeket :) :)
27-es válaszoló, azért kösz, hogy megosztottad az információdat :) Neked is szurkolok! :)
Te figyi, a megyei szaktanácsadó vajon mennyire megbízható ebben az ügyben? Ő látta az eredményeket vagy honnan sejtheti, hogy nagyjából a tavalyi pontok maradnak? Bár ha előző években is megjósolta jól, és rutinos, átlátja a dolgokat, akkor hiteles lehet :)
Tehát, nem tudsz róla többet, ő hogyan láthatja a dolgokat?
Elég gyötrő ez a bizonytalanság és a várakozás...Már nem tudok mit kezdeni magammal, kielemeztem minden statisztikát, megpróbáltam összefüggéseket keresni, elolvastam kb az összes idei orvosis felvételivel kapcsolatos kérdést, válaszokat. És mindebből azt a következtetést sikerült levonni, hogy nem lehet tudni, bármi megeshet :D És én igencsak nagy stresszben vagyok már a 405 pontocskámmal...
Viszont egy másik kérdésnél olvastam, hogy valaki biztos forrásból tudja, hogy Debrecenben 404 lesz az idei ponthatár. Mivel a ponthatárokat csak holnap fogják megállapítani, nem igazán hinném el az ilyesfajta információkat, ha nem lett volna példa korábban már hasonlóra: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Ennél a kérdésnél a 3. válaszoló a ponthatár kihirdetése előtti napon azt állította, hogy 407 lesz Szegeden a ponthatár. És valóban annyi lett. ( 2014-ben ) Mondjuk azt akár elképzelhetőnek tartom, hogy nemcsak egyszer, élesben fut le a program, hanem előtte azért tesznek egy próbát. És onnan esetleg szivároghat ki információ... De nem tudom, hogy megy ez, mi állhat a dolgok mögött, és ennek mennyi igazságalapja van. Hamarosan mindenre fény derül! :S :)
Hát ezek nagyon érdekes dolgok, amiket írtál, Kérdező, engem is eléggé megbabonázott :D
De ez a 407 Szegedre tavaly be is jött!! Tehát ezek szerint létezik ilyen, meg ebben igazad van, hogy ezt a programot előtte tesztelik, és nem 23-án este 8 előtt kezdik futtatni!! És miért ne szivároghatna ki onnan valami?? Vagy szándékosan vagy véletlenül? Elvileg emberek csinálták a programot, nem Isten, hogy teljesen tökéletes legyen és sose tévedjen mondjuk :)
Bár viszont kamu is lehet ez. Én is írhatnám egy másik kérdéshez, főleg ha egy másik névvel felregisztrálok, hogy biztos forrásból tudom, hogy X kar y szakára xyz pontszámú ponthatár lesz... biztos sokan elhinnék, bár bizonyára lennének kétkedők is.
Tehát lehet igaz, lehet, kamu, de azért 404 pont lenne mikor többen jelentkeztek, mint tavaly? Ez meglepő lenne, de akármi megtörténhet most már azt mondom...
De itt írta az előző hozzászóló, hogy az érettségi szaktanácsadó szerint nagyjából maradnak a tavalyi ponthatárok az ÁOK-okon, ha ő belelát nagyjából a rendszerbe és máskor is tudott jól becsülni, akkor ő (is) hiteles lehet akár... de ezt ne vegyétek biztosnak, ez csak az én szubjektív véleményem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!