Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan bírnám elkezdeni az...

Norbert911 kérdése:

Hogyan bírnám elkezdeni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Jelenleg 24 éves vagyok. Egy érettségim és egy szakmám van.Az érdekelne milyen lépéseket kellene megtennem ha elakarnám kezdeni és milyen anyagi költségeket vonna maga után és van e valamiféle támogatás? A fizika területén szeretnék elindulni.

2015. jún. 12. 00:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

9 ezer Ft a jelentkezési díj

Ha államira felvesznek nem kell mást fizetned, ha önköltséges akkor egyetemfüggő, hogy mennyi a tandíj.

Ha megvan a megfelelő érettségit a szakhoz akkor simán jelentkezel (legközelebb a keresztfélévnél tudsz, ha indul a szak - ha nem indul akkor a 2016 szeptemberi tudsz jelentkezni). Ha nincs mert pl. kérnek egy emeltetet, de nincs olyanod akkor azért kell külön fizetni (nem emlékszem itt a konkrét árra, olyan 20 ezer Ft körül). Akkor ősszel tudsz jelentkezni, ezt nem tudom. De ha nem kell semmi újra érettségi akkor simán csak jelentkezel (felvi.hu-n keresztül lehet az E-felvételinél), utalsz 9 ezret és kész :)

2015. jún. 12. 00:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja a támogatás főleg egyetem függő (kinek mennyit, meddig stb.) Könnyebb lenne ha tudnánk melyik egyetem a cél és hogy önköltséges vagy államis, mert ezek befolyásolják az ösztöndíj lehetőségeket.
2015. jún. 12. 00:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlo cipoben jarok, en most teszem ujra kozepen az egyik targyat

18 kozep es valami 28 korul van az emelt szoval eleg borsos ara van ahhoz kepest mennyi felkeszulest igenyel, vigyazz, mert orbanek mar nyelvvizsgahoz megletehez fogjak kotni a jelentkezest hamarosan, emelt mar legtobb szakonhoz kell. Ja ha pedig emeltezni akarsz nem art eljarnod egy kulon felkeszitore pesten van ilyen suli eleg draga, de jo kb 30/ tantargy

2015. jún. 12. 08:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos infókat! :)Mindenféleképp ELTE. Van rá esély hogy támogatásban részesüljek? Az ösztöndíj gondolom egy megadott eredmény átlag felett jár.Mennyi ez az összeg? Szívesen dolgoznék egyetem mellet de az a tanulás rovására menne.
2015. jún. 12. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!