Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi felvételi probléma....

Orvosi felvételi probléma. Szerintetek megpróbáljam harmadjára?

Figyelt kérdés

Elsőre nem vettek fel, mert egy szót sem készültem kb az emeltekre(összesen 34% lett a kémiám és 47% a biosz), csak a közepekre, de azok legalább jók lettek! Minden ötös lett. A suliban a jegyeim is mind ötösek voltak, így elég magas pontom van ebből a részből.

Nos, otthon voltam 1 évig. Dolgoznom sem kellett. Az év első felét nagyon ellustultam, egyáltalán nem foglalkoztam se kémiával se biosszal...

Aztán január környékén észbe kaptam és elkezdtem tanulni. Heti 3-4x tanultsm 3-5 órát. A számolásokkal kezdtem kémiából, az ötösöm lesz-ből megcsináltam az első 450 feladatot(a 800ból kb). Ez 2 hónapomba tellt kb, tele írtam 5-6 füzetet és baromi jól ment!

Aztán beiratkoztam egy olyan tanfolyamra, ami 8 alkalmas volt, 4-4-4 órás alkalmak, ahol átvettük tanárral az összes érettségis feladattípust! 1995-2014 ig az összes eddigi feladatot megkaptuk rendszerezve és majdnem mindet meg is csináltuk együtt!

Amikor haza mentem, otthon is megcsináltam ezeket. Elég nehéz volt némelyik, de átlagosan, legrosszabb esetben is 60% pontot összeszedtem a 4 feladat alatt...

Biológiát 3 hónapon át tanultam, de azt nagyon!! Felkeltem, és szinte reggeltől estig! Melléktevélenységek nélkül, heti6x. Az utóbbi másfél hónapra vonatkozik ez főleg...

Na, felírtam az összes eredményem érettségi után egy lapra, és most a megoldókulccsal leellenőriztem!

Ahhoz, hogy felvegyenek vidékre, 67-67% ot kell elérnem db/onként, szóbelivel együtt!

A bioszom pont lesz ennyi, biztos vagyok benne, hogy az írásom 60%, szóbelivel ez 72 re is vihető akár.

A kémiám viszont...

Na emiatt írtam ki a kérdést!! Összesen 8!!! Db füzetet írtam tele, mindegyik feladatot átvettem, rengeteget gyakoroltam! Ennek ellenére a tegnapi érettségi a 4 feladatból egyet tudtam megoldani, de lehet, hogy az sem lesz jó! A másik 3-at el sem tudtam kezdeni... Az elmélet részt befejeztem 1 óra alatt kb, és 3 órán keresztül próbáltam én minden félét, hogy kijöjjön valami amivel el tudok indulni, de semmi...

Nem tudom, hogy mi lehetett a baj, teljesen tanàcstalan vagyok! Minden vágyam az orvosi, bíztak bennem a szüleim a barátaim, erre most ott tartok, hogy a bioszom pont meglett annyi, a kémiám meg max 30-35% os lesz szerintem, amit egy jó szóbelivel sem húzhatok 50 fölé.... De a 60 is kevés lenne igazából!

Szóval a lényeg az, hogy megint nem tudok egyetemre menni... Fogalmam sincs, hogy mi legyen. Mást nem jelöltem, de nem is akarom elpazarolni a támogatott féléveket olyan szakokra amiket nem fejeznék be...

Elkezdek dolgozni valahol, de jövőre mindenképp megpróbálom mindkét érettségit újra! Legalábbis ez a terv. Nem lehetetlen két 67% osat írni, de nekem mégsem jött össze...

Szerintetek van értelme még egy évet elcseszni? Másnak is ilyen nehéz bekerülni az orvosira?

Mi lehet nálam a gond? Az, hogy későn kezdtem el készülni? Vagy hogy egyedül?

A sulinkban szinte nem is volt kémia/biosz oktatás... Nulla mennyiséget tanítottak ott. Az egész sulinkból csak én mentem kémia/biosz érettségire.

Egy magántanár biztosan sokat segíthetne a számolásokban, de egy az, hogy egy jo tanart talalni nagyon nehez, ketto, hogy elkér óránként egy pesti tanár 3-4 ezer ft-ot!

És kéne menni legalább heti 3-4x 1 órára, vagy 2x 2 re...

Havi 50-60 ezer ft ot kiadni tanárra... Nem tehetem meg sajnos.

Szóval ti mit tennétek a helyemben és mit javasoltok?

2015. máj. 15. 08:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hujjaj gyerekek, hogy itt mennyi "hülye" van velem együtt... nekem is 3. alkalom, de a kémia nekem is olyan 40% körül van, bár a bioszom 85, de ígysem lesz szerintem elég, pont eme dilemma előtt állok én is, hogy megpróbáljam-e még egyszer (bejelöltem a bioszt még, arra elmenjek-e egyáltalán idén)...
2015. máj. 30. 04:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászólónak...

40es kémiát 60ra tudod emelni!

A 85ös bioszt pedig csak meg kell tartani...

Egyenes út! HAJRÁ!

2015. jún. 1. 15:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Még ha 90-re emelem is a bioszt a 60-as kémiával, az is csak 400 pont sajnos, arra meg kicsi azért az esély, hogy elég lesz... de azért köszi :)
2015. jún. 1. 23:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Miért, a közepek milyenek? :)
2015. jún. 2. 03:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!