Emeltszintű vagy középszintű?
Ma beszélgettem egyik barátnőmmel, és szóba jött, hogy emeltszintűzni szeretnék töriből(ilyen irányba készülök). Erre mondta, hogy ez tök nagy butaság, mert pl egyetemen (ha nem kérnek emelt törit) akkor ha nekem teszem azt 90 %os lesz az emelt érettségim, és vki másnak meg mondjuk 93% a középszintű, akkor azt veszik fel, és nem engem az emelt 90%al... Én persze ellenkeztem vele, hogy már miért lenne így, mert ha így lenne akkor effektíve nincs értelme az egész emeltszintű érettségi rendszernek. Erre ő mondta, hogy ha nem lesz muszáj, ő biztos nem tesz emeltet, mert nem fecséreli az idejét ilyesmire.
Na most kinek van igaza?
Jobban járok ha emeltet teszek le, még akkor is, ha nem kötelező az adott felsőoktatási intézményben?
21:11-es: Biztos jobban értek a pontszámításhoz mint Te:)
Ha nem tűnt volna fel, oda írtam, hogy "Legtöbb esetben" illetve, "Végig kell gondolni, hogy melyik éri meg jobban".
Aki csak kötözködni és káromkodni tud, az saját magát járatja le.
Az értelmes emberek tudnak káromkodás nélkül is vitázni.
A helyesírásodat ink hagyjuk...
értem, tehát te értelmes vagy, vagyis annak tartod magad, a helyesírásod pedig mindig tökéletes, én kérek elnézést
számolgasd akkor tovább a pontjaidat, remélem sehova nem jutsz be, épp elég ilyen tudálékos gyökér van a felsőoktatásban
mitől lennél értelmesebb? úgy őszintén, mert ide tudsz helyesen írni, ezen kívül értesz valamihez? vagy azért mert bejutottál a felsőoktatásba, bejutottam én is semmi nehézség nincs benne ehhez nem kell sok értelem, az elvárások elég alacsonyak. igaz messze még a karácsony de remélem egy fekete koporsón kívül semmi más nem jut neked.
f@sszopó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!