Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik az abszolút büfészakok?...

Mik az abszolút büfészakok? Egyesek szerint nincs büfészak.

Figyelt kérdés

Szerintetek mik a büfészakok amivel abszolút nem lehet kezdeni semmit?

Hallottam néhány embertől,hogy nincs olyan,hogy büfészak,mert aki "életrevaló" az el tud helyezkedni a szakmájában.

Igaz ez?

2015. ápr. 29. 10:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

Nincs olyan, hogy büfészak. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, stb. Inkább legyen valaki pl. 4-es, 5-ös nemzetközi tanulmányos, mint egy csapnivaló, 2-es érdemjeggyel végzett építőmérnök. Ha itthon nem tud érvényesülni, nem becsülik meg, akkor majd külföldön. TNem egy ilyen példát láttam már.

Szerintem, sok embert elnézve, nagy szükség van a bölcsészekre is. Legalább ők tudjanak helyesen írni.

2015. ápr. 29. 16:28
 12/19 anonim ***** válasza:
16%

Például egy műszaki menedzser vagy egy környezetmérnök a nem létező tudását hol tudja hasznosítani?

Ha ötös volt és három TDK-dolgozatot írt, akár akkor is, hol???

2015. ápr. 29. 16:40
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

Amiből túl sok van, azt tartják büfészaknak.

Kellenek töritanárok és média szakon végzettek is, de nem annyi amennyi végez. Így tényleg csak a legjobbak, a legtörtetőbbek, a legjobb kapcsolatokkal rendelkezők kapnak (jó) munkát.

Ha valami párhuzamos univerzumban az emberek tolonganának az orvosira, tízszer ennyi orvosi egyetem lenne és sokkal több orvos végezne mint amennyit az eü. intézmények fel tudnak szívni, akkor valószínű ők is megkapnák a minek tanultad ezt, úgyse lehet elhelyezkedni vele - ergo büfészak - oltást.

Pl. egy biológus is elég sokat tanul, mégis sokan büfészaknak tartják, mert az országban nehéz vele elhelyezkedni.

2015. ápr. 29. 17:12
 14/19 Markus55 ***** válasza:
7%
Bölcsészet. Kommunikáció és médiatudomány. Közszolgálati.
2015. ápr. 29. 17:17
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért kifejthetnéd utolsó, hogy a bölcsészeten belül miért nincs szükség pl. német, francia, angol, orosz szakosokra.
2015. ápr. 29. 17:39
 16/19 anonim ***** válasza:
88%

A büfészakok pár évenként változnak - szerintem.

Még pár éve azt mondták,hogy nagyon kevés a mérnök, ma már azért végeznek páran (bár mérnökként szerintem bárki talál állást).

Ha mondjuk büfészakot kellene megneveznem...mondjuk a kommunikáció/médiaismeretet, az andragógiát mondanám. Ismerek jó pár olyat aki ezeken a szakirányokon végzett de olyat már kevesebbet aki el is tudott ezzel a diplomával helyezkedni.

2015. ápr. 29. 18:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nemcsak az a lényeg, hogy átmenetileg mi a keresett, hanem hogy adott szaknak van-e önmagában értéke, ad-e értékes tudást úgy egyáltalán.
2015. ápr. 29. 18:55
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

Na és az a tudás mennyire hasznosítható a munkaerőpiacon.

Pl. egy környezetmérnök elméletileg biológus és mérnök egyben, de gyakorlatilag egyik sem, ezért nehezebb vele elhelyezkedni mert ahová biológus kell (sajnos ilyen se sok van) oda azt vesznek fel, ahová mérnök, oda pedig azt.

Egy filozófiát végzettet is lehet úgy tekinteni, hogy értékes tudása van (mert sok tekintélyes gondolkozó létezett a történelemben és több 1000 évig fennmaradt a tudomány), mégis, mire megy vele?

2015. ápr. 30. 15:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Biológia nem sok van a környezetmérnök szakban.

A környezetvédelem műszaki megoldásai, a környezetszennyezés mérése és valamennyire az ellene alkalmazható berendezések.

Csakhogy ennek így, ebben a formában nincs értelme, még a szennyvíztisztításhoz se értenek igazából, oda is építőmérnökök, biológusok, biomérnökök és vegyészmérnökök kellenek.

Környezeti hatásvizsgálatot is bányamérnök környezetvédelmi szakmérnök képzettséggel, geológus, építőmérnök, közlekedésmérnök stb. készít.

2015. ápr. 30. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!