Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Manapság mi az, amire nem azt...

Manapság mi az, amire nem azt mondják egyből, hogy büfészak?

Figyelt kérdés

2014. nov. 26. 19:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Gépész, villamosmérnök, informatikus, orvos.

De: környezetmérnök, kertészmérnök, noname főiskolán végzett bármilyen mérnök diplomára már rámondják hogy büfé, a sebészek pedig szintén lebüféznek ha pszichiáter vagy, vagy bármilyen belgyógyász.

2014. nov. 26. 19:19
 2/14 A kérdező kommentje:
magyarul aki humán beálítottságú lószart se csinálhat, mert akármire megy, úgyis bűfészakra megy...?
2014. nov. 26. 19:23
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
Igen, ez a lenézősdi alapja. De ha tényleg ennyire izgat a közvélemény, menj jogásznak, vagy nyelvi szakra. Azokat nem nézi le senki.
2014. nov. 26. 19:24
 4/14 A kérdező kommentje:
jogászból túlképzés van, nyelvésznek meg goblndolom a germanisztika és anglisztika után lehet menni. nem szeretnék nyelvből emeltet, jobban érdekelnek a médiás cuccok. sajnálom hogy magas a ponthatár egy komm. és médiatudományra. persze a germanisztika is érdekelne... meg műszaki meg turizmus meg orvosi meg minden csak matekból is meg bioszból is hülye vagyok. :D
2014. nov. 26. 19:33
 5/14 anonim ***** válasza:
50%

Nekem az olyan szakokkal van gondom, amelyikeknek semmi értelme sincs.

Amelyik szakokról süt, hogy azért hozták létre, hogy meglegyen a fejkvóta illetve az oktatóknak több órájuk lehessen.

Könnyű oktatni, mert speciális tudás és felszerelés nem kell.

Túl általános, sokszor túl könnyű, versenyképtelen szakok.

A talpraesettek mondjuk jó szövegekkel ki tudják vágni magukat, amikor kérdezik tőlük, hogy mit kezdhetnek a szakjukkal, pl: sokféle területre jó, ezért majd kialakul. Közben az fog kialakulni, hogy kamudiploma :D

Sajnos én is ilyenre járok.

2014. nov. 26. 20:24
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Első:

Tényleg lenézik a sebészek a belgyógyászokat és a pszichiátereket? OMG?

A kertészmérnökökkel mi a baj? Nem értem...

Egy kert tervezése, megépítése és fenntartása nemcsak abból áll, hogy ások egy gödröt, belerakom a növényt és meglocsolom.

Amúgy kertészmérnökiről lehet menni növényorvos MSc-re, növényvédelemmel és egyébbel foglalkozni. Ez se tűnik hülyeségnek.

Nem kertészmérnöknek tanulok, csak beszéltem 1-2-vel.

2014. nov. 26. 20:26
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

"Első:

Tényleg lenézik a sebészek a belgyógyászokat és a pszichiátereket? OMG?"

Habár nem az első vagyok, de hülyeséget ír. Az orvosok között nem igazán beszélhetünk lenézésről, hanem inkább ugratásról. Többé-kevésbé vicces kötekedésről. És nincsen büfézés.

Az mondjuk tény, hogy a pszichiáterek külön kategóriát képeznek az orvosláson belül, mert nagyon speciális a szakterületük, ezért elég rendesen kapják az ívet, ők a mi bölcsészeink... :-D

Egyébként vannak külön orvosis viccek is erre a jelenségre.

Például itt van egy:

A sebész az az orvos, aki nem tud semmit, de tud vágni, a belgyógyász mindent tud, de nem tud vágni, a patológusnak a tudása is rendben van, vágni is tud, de akkor már bas.hatod!

2014. nov. 27. 00:32
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

Garantáltan nem büfészakok:

orvos, állatorvos, bármilyen mérnök, agrármérnök, természettudomány szakok, környezettudomány szakok

(Feltéve, hogy elismert komoly egyetem hirdeti meg: ELTE, SE, SZIE, BME, Szeged-régi egyetemi karai, Debrence-régi egyetemi karai, Pécs-régi egyetemi karai)

Garantáltan büfészakok:

ilyen-olyan menedzser, turizmus-vendéglátás, valamint olyan BSc-k amire nem épül MSc, valamint gyenge főiskolák, vagy főiskolákból nemrég lett kváziegyetemek bármilyen szépnevű szakjai.

Büfészak gyanúsak, de jó egyetemen nem büfészakok:

bölcsész képzések, társadalomtudományi képzések

2014. nov. 27. 10:48
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
#8: A környezettan BSc környezettudomány MSc állítólag a környezetmérnökinél is rosszabb (kevesebbet ér és kevésbé lehet elmondani mire jó - bár igazából egyik se jó semmire :D )
2014. nov. 27. 14:52
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindig lesz olyan, aki lenéz valakit valamiért.

Az első vagyok, nyilván nem minden sebészre értettem a dolgot, de nálunk van olyan, aki szerint a belesek hülye okoskodó majmok, csak felírják a gyógyszert és egész nap üldögélnek a számítógép előtt, ő viszont szikével dolgozik.

Az, hogy a dolog nem tűnik hülyeségnek - lásd kertészmérnök - és nem büfé még nem függ össze, magyartanárnak lenni sem tűnik hülyeségnek, a magyar szak mégis sokak szemében büfé. Kommunikációval is el lehet jól helyezkedni, szóval a diploma utáni élet sokat számít és meghatározó, hogy mások - és Te - büfédiplomásnak fogod-e érezni magad.

Ha kommunikáció szakosként már egyetem mellett készülsz a jövőre, jó helyekre be tudsz jutni gyakorlatra és utána el is tudsz helyezkedni, nem fognak megszólni hogy na még egy büfészakos, de még nem büfé diplomával a zsebben is el lehet kallódni.

Ma Magyarországon pedig még mérnökként se hullanak az ember ölébe a jól fizető szuper munkák, igaz, sokak szemében legalább presztízse van.

Ha valami érdekel, van vele terved és ebbe az irányba látod esélyét elindulni végzés után (vagy valaki tud segíteni), akkor bármit elvégezhetsz.

2014. nov. 27. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.