Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Manapság mi az, amire nem azt...

Manapság mi az, amire nem azt mondják egyből, hogy büfészak?

Figyelt kérdés

2014. nov. 26. 19:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%

Kedves #9-es!

Az én tapasztalataim szerint a környezettudomány, környezetmérnök, környezetgazdálkodási mérnök szakterültek világszerte felívelőben vannak.

Nem létezik olyan beruházás, nagyobb építkezés, bányanyitás, útépítés ahol ne kellene komplex környezeti hatástanulmányokat elkészíteni, amelyeken minimum 10-12 fős környezettudományi szakértői team dolgozik. De az elnyert K+F projektek jelentős része is ökológiai vagy környezettudományi vonatkozású vagy ilyen elemeket is tartalmazó.

Maga a képzés pedig nagyon komoly komplex természettudományos alapképzésből, matematikából, informatikából, földtudományokból, élettudományokból áll. Ráadásul rengeteg ráépülő szakból, posztgrad képzésből, önálló környezettudományi doktori iskolából lehet választani.

Meggyőződésem, hogy a jövőben még tovább fog növekedni ez a tendencia, mert a társadalom is egyre környezettudatosabb és a nemzetközi egyezmények, jogszabályváltozások is erre mutatnak.

2014. nov. 27. 20:37
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Nekem az a tapasztalatom, hogy még mindig nagy ívben tesznek az emberek a környezetszennyezésre. A hatástanulmányok nem feltétlen az igazságról szólnak, de például a környezeti analitikai cégek által végzett mérések se feltétlen. Ha pedig határérték-túllépés történik, úgyis tesznek rá.

Sok ez a három környezetvédelmi szak, és ahogy tudom, az általad is sorolt három szak, ami echte az. De több szaknak is van környezetvédelmi szakiránya.

Nem kell ennyi ember ide!!!

Arról nem is beszélve, hogy sok egyetemen töltelékszakokként működnek, nincs felszereltsége az iskolának, ezért a gyakorlati oktatás nulla, az oktatók szaktudása is hiányos. Továbbá körülbelül imádkoznak, hogy ne menjen hozzájuk TDK-zó, mert ők nem akarnak vele foglalkozni. Vagy alig pár oktatónak van kapcsolata jó cégekkel.

És egy pályaválasztónak kívülről egy ilyen intézmény úgy néz ki, hogy na végre egy hely, ahol nem szívatnak feleslegesen, egy hely, ahol el lehet végezni a képzést két év csúszás nélkül. Hát igen, el lehet végezni, de hogy...!

2014. nov. 27. 20:42
 13/14 anonim ***** válasza:
68%

Hát igen, az nagyon nem mindegy, hogy ugyanolyan elnevezésű szakot melyik egyetemen végzi az ember.

Azt tudom mondani, hogy a Szent István Egyetem, Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara most nagyon jó. Magas színvonalúak a képzéseik, jó a professzori karuk, sok a külföldi hallgató is oktató is, sok a nemzetközi kutatási projekt, több doktori iskolájuk is sikeres.

2014. nov. 28. 22:51
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
2014. nov. 30. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!