Minek érdemes manapság tanulni? Érdemes egyáltalán?
Ha itthon akarsz elhelyezkdeni jó fizetéssel IT vagy műszaki pálya, habár lassan ez is telített lesz, ha csak ezt a 2 pályát nyomatják. Amúgy meg nehéz kitalálni, mert 3-5 év mire elvégeznek egy egyetemet, ki tudja akkor mire lesz szükség.
Ha ki tudsz menni külföldre akkor szakmunkásként is jól lehet keresni, de alap feltétel egy idegen nyelv folyékonyan. IT és műszaki kint is nagyaon felkapott, de orvosként vagy közgazdászként is jól lehet keresni.
Én Angliában dolgoztam pár évet közgazdászként, nagyon jól kerestem vele. Most családi ok miatt haza kellett jönnöm, de amint tehetem megyek vissza.
Viszont akkor tudsz jól elhelyezkdeni, ha folyékonyan tudod a nyelvet(meg a szakmához kapcsolód szakszavakat), különben nem lehet tudsz a szakmádban elhelyezkedni, bármit is tanultál.
A biológia ugyanolyan nehéz mint az orvosi. Ha lennél orvos, tanulj annak és soha többé nem lesznek megélhetési problémáid, vagy olyan krízised, hogy nem tudsz elhelyezkedni. Német nyelvterületen havi 5 ezer EUR-t keres egy orvos átlagában.
És igen, tanulni mindig érdemes lesz, mert ha belegondolsz ha leég a házad, minden vagyonod eltűnik csak az a tudásod marad meg amit megtanultál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!