Érdemes-e manapság az anglisztika szak?
Most fogok faktot választani és arra gondoltam, hogy választom az angolt (már megvan belőle a komplex középfokú, most a felsőfok felé haladunk). Emelett még a francia nyelvvizsgára is készülök. Na már most, nem vagyok valami nagy reál beállítottságú ember, inkább a nyelvek érdekelnek. Érdemes-e megpróbálni az angliszikát? És ha igen, akkor hol?
Valamint lehet rá esélyem, hogy ezután stewardessként induljak neki a nagyvilágnak? Mindig is szerettem volna az lenni, de nagyon sokan leszólják.. Ezért gondoltam, hogy lenne valamiből egy diplomám, ami nem is hülyeség, és emellett stewardessként dolgoznék? (persze nem Magyarországon).
Tapasztalatokat, véleményeket szeretnék kérni mind az anglisztikával mind a légiutaskísérőséggel kapcsolatban! Előre is köszönöm a válaszokat :)
Én is anglisztikára szeretnék majd menni, de utána fogalmam sincs hova tovább. :I Én most fogok előrehozott érettségit tenni angolból, jövőre pedig felsőfokút (most vagyok harmadikos.) Középfokúm már nekem is megvan.
Az a baj nekem német a második nyelv de az közel se megy ilyen jól. :D
17/F
Ha légiutas kísérő szeretnél lenni, akkor felesleges anglisztikára menned. Ott megtanulsz frankó nyelvet, meg verseket elemezgetni angolul, aztán elmehetsz fordítónak.
Az álmodhoz fontosak a nyelvek, beszélj jól angolul, franciául, esetleg német vagy spanyol, mert ahhoz a szakmához az kell.
Esetleg végezz el egy ilyet: [link]
Amúgy előnyt jelentenek a turizmus, vendéglátás irányában végzett tanulmányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!