Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a nehezebb: orvosi...

Melyik a nehezebb: orvosi vagy matek szak?

Figyelt kérdés
Ne kérdezzétek, hogy miért kérdezem... Előre is köszönök minden értelmes választ.
2010. febr. 18. 22:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

mindkettőhöz másfajta "érzék" kell.

ideális állapotban, ha mindkettő megvan benned, akkor a matekot mondanám, mert végülis ott is lehet doktorálni, ráadásul az nem kisdoktori, talán nem olyan nagy a presztízse, de ott hamarabb lehet befutni karriert, mint orvosként.

pláne elmész vmi biztosítóhoz kockázati elemzőnek. bár az alk. mat. nem az átlagemberek agyára van kitalálva :)

személy szerint nekem mindkettő tuti halál lenne, egyikhez sem konyítok :)

2010. febr. 18. 23:27
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Mért, szerinted az úgynevezett "kisdoktorisok" nem tehetnek le PhD-t?

A különbség az, hogy orvosin már alapból elvárják ezt a szintet, nem is lehet külön alap, vagy mesterképzésre iratkozni, akárcsak a jogon sem. Az olyan lenne, mint az autószerelő, aki csak szétszedni tudja a motorokat, összerakni nem. Az ilyesmi meg orvosok esetén elég súlyos következményekre vezetne a való életben...

(egyébként az orvosok, jogászok munkáját a végzés után is szigorú törvények, szakmai testületek szabályozzák. ha kamarai tagság nélkül végzed a tevékenységet, az bűncselekmény)

2010. febr. 18. 23:32
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Rossz a kérdés. Alapvetően orvosi nehezebb (nulla szabadidő), de ha valakinek nem megy a matek akkor annak a matek a nehezebb. Tehát: attól függ, hogy ha azért kérdezed mert továbbtanuláshoz kell, akkor neked kell mérlegelned...
2010. febr. 19. 02:33
 14/21 anonim ***** válasza:
73%
Azt hiszem erre a kérdére csak az tud hitelesen válszolni, aki mindegyiket elvégezte (vegyétek úgy, hogy mindenkit lepontoztam, persze nem).
2010. febr. 19. 06:42
 15/21 anonim ***** válasza:
61%
Már bocs, ez hülyeség. Ha pl veszünk több embert aki mindkettőt elvégezné, biztos hogy az orvosit mondanák, kivéve az akinek a matek csak kínszenvedéssel megy.. De az meg gondolom nem megy matekra. Szóval ez szubjektív, kinek mi a nehezebb, de a többség orvosit mondana. Sok orvosis és matekos ismerősöm is van és azért bele látok h miből mennyit szenvednek
2010. febr. 19. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én matematikus képzésről mentem orvosira, a matekot nem bírtam, orvosin nagyon jó az átlagom. Azt kell, hogy mondjam, hogy a matekkal én többet szenvedtem, pedig nem azért mentem oda, mert ott nyílt ki a könyv...tisztában voltam vele, hogy vért fogok pisilni, de egyszerűen nem voltam elég jó, a "legjobbaknak" van kitalálva, illetve talán el tudtam volna végezni, de nem volt bennem annyi kitartás, én jobban felnézek azokra, akik a matematikusit elvégzik és utána tény, hogy milliós tételeket tudnak leszakítani, ha jól szakosodnak. Még annyit tennék hozzá, hogy tény, hogy ami anyag mennyiségét jelenti az orvosi sokkal húzósabb, viszont én azt mondom a "szakok szakja", számomra a matematikus képzés....
2010. febr. 20. 21:01
 17/21 anonim ***** válasza:
72%

sztem nagyon emberfüggő, hogy kinek mi a nehéz. Viszont azt nem tudom elképzelni, h valakinek az orvosi könnyű lenne. Én orvosira járok, és az a tapasztalatom, h sokkal nehezebb mint előtte képzeltem, vagy ahogy a többi kívülálló ember gondolja. Orvosin szinte minden területen jónak kell lenned (kémia, fizika, biosz, matek, nyelvérzék a latin miatt és nem utolsó sorban nagyon jól kell tudni magolni)

De ettől függetlenül biztosan van olyan, aki vért izzad matek szakon, lehet, hogy velem is így lenne :)

2010. febr. 20. 21:59
 18/21 anonim ***** válasza:
61%

Ja és még vmi:

Nálunk például (Semmelweis) az évfolyamon egy csomóan mondták azt az első vizsgaidőszak után, hogy kész, ennyi, nekik ebből nem kell több, és szépen otthagyták az 1etemet. Pedig tavaly nagyon nehéz volt bekerülni, és azt gondolná az ember, h ilyen magas pontokkal bejutott diákok nagyon elszántak.

2010. febr. 20. 22:03
 19/21 anonim ***** válasza:
77%

Ez azért van így az összes nem-büfészakon, mert a középiskola nem tanít meg tanulni.

Aztán első évfolyamon szembesülnek vele, hogy mennyire más az, ha 10 oldalból kell dolgozatot írni, mint mikor az egész könyvet kérik egyszerre, több tárgyból.

Aki az első évi vizsgaidőszakon túljut, az általában kihúzza a végéig. Bár az államvizsgák még egy szép nyakazó, és ott akár idegösszeropit is lehet kapni, ha valaki elég lelkiismeretes, viszont túlvállalta magát.

(Igen, ezt is tudatosítani kéne, hogy nem kell mindenkinek egyetemre menni. Jó szakmunkásokból sokkal nagyobb hiány van.)

2010. febr. 20. 22:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Én egyikre se mennék.

Igaz,hogy régebben mentem volna orvosira,de most már tudom,hogy nehéz,mellesleg nem nagyon érdekel az emberi biológia.

Matekra se mennék,mivel nem vagyok jó matekból.

2010. febr. 21. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!