Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a vélemény a jogász szakról?

Mi a vélemény a jogász szakról?

Figyelt kérdés
Jogra jelentkeztem, és szereteném ha felvennének. Nagyon szeretem a törit, és a magyart. És sztem nagyon illik hozzám ez a szak. Csak nem igazán vannak információim olyanoktól, akik jogot tanulnak, hogy milyen a képzés, mennyire nehéz elhelyezkedni utána. Maga a képzés mennyire nehéz ilyesmi. Ha valaki tud ebben segiteni előre is köszi..
2010. febr. 17. 10:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem vagyok az a típusú ember akit a fejére ejtettek, és ismerettségem is van, így a munka nem lesz probléma.. És nem mint ügyvéd vagy jogász akarok dolgozni, hanem mint jogi tanácsadó cégeknél, ami keresett, mert ha az ember beszél 3-4 nyelven jól még mellé, az előny. Attól, hogy van egy jogi diplomám nem csak jogász lehetek.. Elmenni pedig egy gazdaságra csak azért mert mindenki szerint az jó( amivel nem értek egyet, mert ha mindenki ezt tanulja akkor egy idő után abból se lesz kereslet oylan mértékben mint ammennyit várna az ember) másrészt nincs értelme vesződni azzal, ha utálom a matekot. Azért meg hogy csak meghúzzanak, meg stresszeljem magam, nem kell. Am. meg kezdő fizetésként a 100-120 ezer sem rossz, de úgy soha senki nem fog munkát találni, hogy egyből milliókat keres. Van egy lépcső amit mindenki végigjár. Mégegyszer köszi a válaszokat!
2010. febr. 18. 09:40
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd! Nekem sem volt erősségem a matek soha...Középsuliban végig 3-as voltam, mert egyszerűen nem voltam hajlandó megtanulni, annyira nem érdekelt...

Ennek ellenére összekaptam magam és elvégeztem a pénzügy-számvitelt a bgf-en...Igen, nagyon sokat szenvedtem a matekkal. Volt olyan hónap, hogy idegileg ki voltam készülve, de aztán csak összehoztam...Nem lehetetlen. Szóval a matek semmiképpen ne legyen mérvadó, hogy mit szeretnél tanulni...

Ha viszont ennyire érdekel a jog, akkor vágj bele...Sok sikert hozzá!

2010. febr. 18. 10:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Jogi tanácsadók átlagos fizetése 100-150ezer... Te tudod...
2010. febr. 18. 10:38
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem éppen , mert párom dolgozik egy cégnél, ahol egy sima Ok-j tanácsadó keres 300-400 ezer ftot és csak egész nap ül az irodában.
2010. febr. 18. 11:04
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor itt álljunk meg egy kicsit, ennél a "jogi tanácsadónál".

Szerintem Te a jogtanácsosra gondolhatsz, mint szakterületre ezzel a "cégeknek szeretnék jogi tanácsot adni" gondolattal.

Ha ezt a helyzet, akkor azt vagy ügyvédek teszik állandó megbízás keretében vagy külön munkaszerződéssel dolgozó szakvizsgás jogászok, akik A JOGTANÁCSOSOK.

Bármelyikről is legyen szó, szakvizsgát kell tenni hozzá, vagyis a jogyakorlat alól nem menekülsz meg, ami viszont lehet, hogy tömény szívás lesz.

Az un. jogtanácsosok valóban jól keresnek, de ahhoz feltétel a jogyakorlat, és minél több éves gyakorlat kell.

Ha egy cég valkinek bizalmat szavaz azzal, hogy állandó szerződéssel foglakoztatja a jogi SZAKtudása miatt, akkor elvárja, hogy értsen is a szakterületéhez, ez pedig nem várható el szakvizsga után 2 - 3 éve praktizáló jogászoktól.

Ide nagyon sok évnyi gyakorlat kell és a nyelvismeretet meg hagyd BÉKÉN! Aki magyarul se érti meg egységes pertársaság kifejezést, az KÜLFÖLDIÜL SEM FOGJA!

A szaktudás nem attól lesz szaktudás, hogy hány nyelven tudod lefordítani az ingatlanadásvételi szerződést, hanem, hogy tudd, mikor nem szabad megkötni a körülmények miatt az ilyen szerződést.

Gondold ezt végig logikusan és próbálj meg esetleg ügyvédi, közjegyzői, végrehajtói irodákban gyakornoki munkát vállalni, így lehet a legtöbbet megtudni.

2010. febr. 19. 10:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez a jogi tanácsadó -ha figyeled pl. a híreket- ált. ügyvédek.

Pl. a BKV - és itt utaltam a hírekre- is ügyvédi irodákat bíz meg...

2010. febr. 19. 10:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Még jó, hogy Gandhi nem tőletek kérdezte, hogy jogász legyen-e, mert akkor India még mindig Brit gyarmat lenne:D

Én leszek az első aki a kérdésre válaszol:D

Az első év nagyon töris, szóval jó, ha azt szereted. Van magyar alkotmánytörténet, európai alkotmány és jogtörténet/egyetemes alkotmány és jogtörténet, magyar jogtörténet- ezek mind töris tantárgyak és elég nehezek nálunk legalábbis. Szerintem amúgy a római jog nem nehéz. És később se lesz könyebb a tanulás csak a tantárgyak nem törisek lesznek. Mint a fentebbi véleményekből kitűnt úgy hallani nehéz elhelyezkedni, nekem is szokták mondani gyakran. Régen még erre válaszoltam mostanában nem inkább itt leírom: sok szakma túltelített még ezen kívül pl.: a gazdasági szakok is amire itt verik.

2010. máj. 20. 01:23
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, nem hallgattál a birkákra, és elmentél tanulni jogásznak :D Hosszútávon elég nagy perspektíva van benne, nekem az egyik volt évfolyamtársam ment ki külföldre a Daimler AG-hez dolgozni, és szarrá keresi magát (természetesen jogtanácsos). Négy éve diplomázott, egy éve ment ki külföldre. Másik volt évfolyamtársam pedig compliance menedzser a Volksbanknál, havi 500.000 Ft-ot visz haza nettó. Én pedig az MNV Zrt.-nél vagyok jogi menedzser, és 420.000 Ft-ot kapok nettó. Szóval, ha jól specializálódsz, akkor jól lehet vele keresni.
2012. dec. 11. 20:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, valami fejlemény? :)

Hát, jó sok baromságot olvastam. :D Nem vagyok joghallató, nekem is csak tetszik, de ha ezt valaki még olvassa a jövőben és segíthetek neki, már megéri leírni:

SOHA ne hallgassatok másra, főleg ne idegen emberekre! Általában pont nem az adott területen jártas emberek válaszolnak. Nem beszélve arról, hogy fejlődni csak azon a területen fogsz tudni, amibe szerelmes vagy. Ha valamit kényszerből tanulsz, ott olyan is lesz a lendületed...

A szakmai tapasztalatról annyit, hogy mindegy milyen területen kezdesz; a kezdő, az bizony kezdő. Az évek ugyanúgy haladnak előre. Nem visszafelé és nem is felgyorsítva.

Tény, hogy vannak jobban keresett foglalkozások. Pl. mérnökként már a tanulmányaid vége előtt lesz állásod, főleg ha szorgalmas vagy (férjem is így volt), de nem érdekelhet mindenkit pont egy hiányszakma. Ezen kár rágódni. Ismerek sz*r mérnököt is, mert egyszerűen nem neki való. Ő sem keres jól, nincs is megbecsülve, pedig hülyére kereshetné magát ha lenne hozzá talentuma.

Sajnos a képzésről nem tudok mondani semmit, én is szívesen hallgatnék véleményeket.

2017. júl. 18. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!