Mi a vélemény a jogász szakról?
Nézd! Nekem sem volt erősségem a matek soha...Középsuliban végig 3-as voltam, mert egyszerűen nem voltam hajlandó megtanulni, annyira nem érdekelt...
Ennek ellenére összekaptam magam és elvégeztem a pénzügy-számvitelt a bgf-en...Igen, nagyon sokat szenvedtem a matekkal. Volt olyan hónap, hogy idegileg ki voltam készülve, de aztán csak összehoztam...Nem lehetetlen. Szóval a matek semmiképpen ne legyen mérvadó, hogy mit szeretnél tanulni...
Ha viszont ennyire érdekel a jog, akkor vágj bele...Sok sikert hozzá!
Na akkor itt álljunk meg egy kicsit, ennél a "jogi tanácsadónál".
Szerintem Te a jogtanácsosra gondolhatsz, mint szakterületre ezzel a "cégeknek szeretnék jogi tanácsot adni" gondolattal.
Ha ezt a helyzet, akkor azt vagy ügyvédek teszik állandó megbízás keretében vagy külön munkaszerződéssel dolgozó szakvizsgás jogászok, akik A JOGTANÁCSOSOK.
Bármelyikről is legyen szó, szakvizsgát kell tenni hozzá, vagyis a jogyakorlat alól nem menekülsz meg, ami viszont lehet, hogy tömény szívás lesz.
Az un. jogtanácsosok valóban jól keresnek, de ahhoz feltétel a jogyakorlat, és minél több éves gyakorlat kell.
Ha egy cég valkinek bizalmat szavaz azzal, hogy állandó szerződéssel foglakoztatja a jogi SZAKtudása miatt, akkor elvárja, hogy értsen is a szakterületéhez, ez pedig nem várható el szakvizsga után 2 - 3 éve praktizáló jogászoktól.
Ide nagyon sok évnyi gyakorlat kell és a nyelvismeretet meg hagyd BÉKÉN! Aki magyarul se érti meg egységes pertársaság kifejezést, az KÜLFÖLDIÜL SEM FOGJA!
A szaktudás nem attól lesz szaktudás, hogy hány nyelven tudod lefordítani az ingatlanadásvételi szerződést, hanem, hogy tudd, mikor nem szabad megkötni a körülmények miatt az ilyen szerződést.
Gondold ezt végig logikusan és próbálj meg esetleg ügyvédi, közjegyzői, végrehajtói irodákban gyakornoki munkát vállalni, így lehet a legtöbbet megtudni.
Ez a jogi tanácsadó -ha figyeled pl. a híreket- ált. ügyvédek.
Pl. a BKV - és itt utaltam a hírekre- is ügyvédi irodákat bíz meg...
Még jó, hogy Gandhi nem tőletek kérdezte, hogy jogász legyen-e, mert akkor India még mindig Brit gyarmat lenne:D
Én leszek az első aki a kérdésre válaszol:D
Az első év nagyon töris, szóval jó, ha azt szereted. Van magyar alkotmánytörténet, európai alkotmány és jogtörténet/egyetemes alkotmány és jogtörténet, magyar jogtörténet- ezek mind töris tantárgyak és elég nehezek nálunk legalábbis. Szerintem amúgy a római jog nem nehéz. És később se lesz könyebb a tanulás csak a tantárgyak nem törisek lesznek. Mint a fentebbi véleményekből kitűnt úgy hallani nehéz elhelyezkedni, nekem is szokták mondani gyakran. Régen még erre válaszoltam mostanában nem inkább itt leírom: sok szakma túltelített még ezen kívül pl.: a gazdasági szakok is amire itt verik.
Na, valami fejlemény? :)
Hát, jó sok baromságot olvastam. :D Nem vagyok joghallató, nekem is csak tetszik, de ha ezt valaki még olvassa a jövőben és segíthetek neki, már megéri leírni:
SOHA ne hallgassatok másra, főleg ne idegen emberekre! Általában pont nem az adott területen jártas emberek válaszolnak. Nem beszélve arról, hogy fejlődni csak azon a területen fogsz tudni, amibe szerelmes vagy. Ha valamit kényszerből tanulsz, ott olyan is lesz a lendületed...
A szakmai tapasztalatról annyit, hogy mindegy milyen területen kezdesz; a kezdő, az bizony kezdő. Az évek ugyanúgy haladnak előre. Nem visszafelé és nem is felgyorsítva.
Tény, hogy vannak jobban keresett foglalkozások. Pl. mérnökként már a tanulmányaid vége előtt lesz állásod, főleg ha szorgalmas vagy (férjem is így volt), de nem érdekelhet mindenkit pont egy hiányszakma. Ezen kár rágódni. Ismerek sz*r mérnököt is, mert egyszerűen nem neki való. Ő sem keres jól, nincs is megbecsülve, pedig hülyére kereshetné magát ha lenne hozzá talentuma.
Sajnos a képzésről nem tudok mondani semmit, én is szívesen hallgatnék véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!