Hogy a fenébe lehet összeszedni 460 pontot?
Mert akárhogy számolom, sehogy sem tudok annyit összeszedni.. jogásznak szeretnék menni és 460 az állami ponthatár. Történelemből és angolból fogok emelt szintű érettségit tenni. A Felvi pontszámítójában kiszámoltam, hogy hány pontom lenne 80% töri és 90% angol érettségivel (kb ilyenre számítok). 440 pont
MI A FA.SZ?
Ha két 90%-os emeltem lenne, akkor lenne kereken 460 pont. Angolból van nyelvvizsgám (felsőfokú), de ezért nem kapok plusz pontot, csak az emelt érettségiért.
Hogy képesek az emberek összeszedni 460+ pontot??
1. Nem lehetetlen a 2 db 90 pontos emelt érettségi.
2. Nem kötelező a duplázás,lehet közel 200 pontot hozni az iskolából, így akkor rögtön elég a kb. 85%-os emelt is.
Hidd el, nem lehetetlen!
Én 485-öt szedtem össze. Szerintem érdemes ráfeküdnöd egy kicsit a több tárgyra is (a közép matekon pl. nem olyan nehéz sok pontot összeszedni), nemcsak duplázással számolni.
Sok sikert kívánok! :)
Esetleg egy másik lehetőséget tudok ajánlani még.
Jogi felsőoktatási szakképzés. 2 év, ha elvégzed és újra felvételizel akkor kapsz még érte +24 többletpontot, ha szerencséd van akkor pedig elfogadják a megszerzett kreditek egy részét a jogász képzésen és kevesebb órára kell bejárnod. Sokan ezt választják most.
Nekem anno 461 pontom volt a 480 pontos rendszerben, de valamelyik szakra meglett volna a 470 is.
Az érettségi átlagom 95% volt (köztük két 100%-os közép emelttel), a hozott pontjaim maximálisak voltak, két középfokú nyelvvizsga, egy 95%-os emelt és (a választott szak miatt) egy 91%-os közép érettségi.
1. Az összes többi érettségijük is nagyon jó és nem kell duplázniuk.
2. Nem angolból csinálnak emelt érettségit, ha van belőle felsőfokú nyelvvizsgájuk.
3. Egy volt osztálytársam, igaz nem jogász képzésre, de még a 480 pontos rendszerben úgy szedett össze 476 pontot, hogy írt egy 100 %-os matek közepet, 98 %-os kémia emeltet és OKTV miatt megkapta a + 80 pontot.
Egyáltalán nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!