Tanácstalan vagyok, másfél év van diplomáig miből nyelvvizsgázzak?
másfél év az sok idő, bármelyik nyelvet is választod, fel lehet készülni ennyi idő alatt középfokra.
Nyelvvizsga típusokkal kapcsolatban azt tudom ajánlani, hogy nézegesd a különböző vizsgaközpontok feladat típusait és rá fogsz jönni, hogy melyik az ami közelebb áll hozzád. Vagy azt is csinálhatod, hogy megnézed, hogy melyik a "legértékesebb" nyelvvizsga és arra készülsz keményen.
Nekem telc nyelvvizsgám van német középfokból és angol alapfokból, az tény, hogy nem izzadtam vért értük, én leginkább azért választottam ezt, mert a hallott szöveg értés is tesztes, tippelned kell, hogy az amit hallasz az most igaz vagy nem. Az írásbeli nagy része is tesztes, magadtól szinte csak a levélnél kell írnod. De sokan lebecsmérlik ezt a fajta nyelvvizsgát.
Én az eszperantót sürgősen elfelejteném a helyedben. Ha már nyelvvizsgát csinálsz, akkor az legyen használható nyelvből, az állások nagy többségénél úgy is meg fogják követelni az idegennyelv ismeretet.
Ilyen hozzáállással szoktál az egyetemi vizsgáidra is készülni?
Illene jól tudni angolul, mert anélkül meghalsz a világban, németet is jó lenne felfejleszteni, és akkor már érne is valamit a végzettséged. Másfél év alatt mindkettőből meglehet, sőt, akár harmadikat is hozzá lehet venni - tapasztalatból beszélek. Persze nem kell ilyen hardcore módon nyomni, előbb tanuld meg az egyik nyelvet, majd a másikat.
Nyelvvizsgát meg úgy válassz, hogy mennyire szimpatikusak a feladatok, ne a könnyebbség és mások véleménye alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!