Melyik budapesti egyetemen a legkönnyebb a mérnökinformatikus/programozó informatikus képzés?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az informatika de nem vagyok benne teljesen biztos hogy végig tudnék csinálni egy nagyon durva szakot.
Matek nem az erős oldalam és fizikához is régen nyúltam de informatikából jó vagyok. Ritkán dugom ki az orrom a házból így tengernyi időm van tanulni és különtanár sem akadály de alapok nélkül úgy érzem hogy hamar elvéreznék mielőtt felzárkózhatnék. Ezért gondolom hogy nem egy verseny istállóban kéne elkezdenem de nem vagyok benne biztos hogy melyik egyetem kevésbé húzós. Tudom hogy a BME és az ELTE halál viszont hallottam hogy az OE könnyebb, PPKE-ről nem tudok semmit. Mi lenne szerintetek a legjobb döntés?
#egyetem #továbbtanulás #matematika #BME #mérnök informatikus #ELTE #PPKE #OE #programozó informatikus
2014. dec. 8. 19:23
11/12 anonim válasza:
Nézd, a szorgalom, hely és idő az, amit te ebbe az egészbe bele tudsz rakni, a többi már nem rajtad múlik. De már ez is jóval több, mint amennyire sokan hajlandóak. Az első hónapok nehezek lesznek, mert meg kell szokni az új rendszert, a középiskolaitól különböző követelményeket és közeget. Meg kell tanulni újra tanulni, mert máshogy kérik számon a dolgokat, sokkal több önállóságra lesz szükség, hogy amit nem értesz, azt ne hagyd annyiban, hanem járj utána magad. A matek szárazabb lesz, definíció-állítás-bizonyítás egymás után, és nem lesznek a jegyzetben aranyos színes rajzok, viszont a fogalmakat pontosan kell érteni. Én azt mondom, próbáld meg azt a szakot, amelyiket akarod, mert az elhatározásod megvan, komolyan is veszed, és már ezzel előnnyel indulsz sok jövendő évfolyamtársadhoz képest. Mindig próbáld megtalálni mindenben az érdekeset, és amit tanulsz, azt próbáld a korábbiakhoz kötni, azokkal együtt látni, mert így is fogják számon kérni. Nem megtanulhatatlan dolgokról van szó, és korábban kibukott emberektől meg ne fogadj el tanácsokat, sem rémhíreket, mert az, ami nekik nehéz volt, lehet, hogy neked nevetve sikerül.
12/12 anonim válasza:
Nekem egyik volt osztálytársam ment az OE-re, még amikor Kandó Kálmán Műszaki Főiskoláról váltott nevet pont akkor. Ő is csak középszintű érettségit tett, viszont az 90+%-os lett, szóval jó volt matekból, ja és ő villamosmérnökire ment, de a matek szerintem ugyanaz és azóta lediplomázott, most az Audinál dolgozik. Szóval nem lehetetlen középszintűvel se elvégezni.:) Viszont azt nem tudom, hogy mennyit szenvedett a matekkal, mennyi pótpót zh-ja esetleg újrafelvétele volt, viszont biztos nem volt könnyű, de nem lehetetlen. Amit előttem is írtak, hogy neked meg van a szorgalmad és az elszántságod hozzá és sok időt is tudsz belefektetni, ami mindenképpen nagy előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!