Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Spanyolt vagy olaszt tanuljak?

Spanyolt vagy olaszt tanuljak?

Figyelt kérdés
Melyik a hasznosabb,ha orvosira szeretnék majd járni?Tudom,hogy az olaszt kevesebben tanulják mint a spanyolt,de éppen ezért nem lehetséges hogy a közeljövőben az olasz nyelvtudás lesz majd nagy előny?
2010. jan. 29. 20:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Tanuld meg mindkettőt!

Én spanyolt fogok, mert az Nekem jobban tetszik, és, mert érdekel a hispán kultúra. Az olasz Nekem nem tetszik. Mellesleg az olaszt csak Olaszországban és Svájc egyes területein, kevesen beszélik. A spanyolt meg kb. 400 millióan Latin-Amerika, Spanyolország, Egyesült Államok déli területein a latin bevándorlók miatt és sok amerikai is beszéli, néhány suliban (tudtommal), úgy oktatják a spanyolt, mint Nálunk a németet.

NEKED KELL DÖNTENED!!!!

U.i. minden nyelvtudás hasznos.

2010. jan. 29. 20:50
 2/12 A kérdező kommentje:

angol-spanyol párosítás?

mert hogy két nyelv nekem bőven elég,ezért kell döntenem spanyol vagy olasz között.

és lécci arra is írjatok választ h az orvosira melyik hasznosabb?

2010. jan. 29. 20:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy orvosként szinte mindegy. Kivéve persze, hogyha Olaszországban vagy Spanyolországban szeretnél dolgozni.

A spanyol nyelvet sokkal többen beszélik, és nekem az a véleményem, hogy szebb is, ezzel viszont nem mindenki ért egyet.

Szerintem az alapján válassz, amelyiknek a hangzása jobban tetszik!

2010. jan. 29. 20:57
 4/12 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Azt kihagytam, hogyha van lehetőséged, tanulj latint! Az kelleni fog.
2010. jan. 29. 20:58
 5/12 A kérdező kommentje:

van lehetőségem,de mások azt mondták,hogy latint nem érdemes,mert az orvosin úgyis tanulhatom,és addig meg mi szükségem van latin írok műveinek ismeretére?

szóval igazából nekem a spanyol jobban tetszik,de a youtube-on olasz videót is akartam hallgatni,csak nem találtam,így nem tudom hogy az hogyan hangzik :(

2010. jan. 29. 21:00
 6/12 A kérdező kommentje:
és a francia az orvostudományban?
2010. jan. 29. 21:04
 7/12 A kérdező kommentje:
asszem eldöntöttem:spanyolt szeretnék tanulni.
2010. jan. 29. 21:07
 8/12 A kérdező kommentje:
vagy nem is tudom....lécci valaki nem tudnak olasz videót mutatni?vagy ötletet adni??
2010. jan. 29. 21:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem az olasz elsőre szebb,én sem tudnék dönteni :)

Talán hallgass meg egy spanyol aztán egy olasz zenét, és amint meghallgattad, úgyis érezni fogod neked melyik szimpatikusabb.

A másik szempont szerintem a nyelvtana. Keress utána wikin, vagy googléból az alap dolgokat mind2 nyelv nyelvtanánál, aztán amelyik jobban érdekel ezek alapján, azt válaszd.

2010. febr. 3. 18:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Én az olaszt választanám, mert amikor az első években az orvosin be kell magolnod a kéz csontjainak nevét, akkor előnyben leszel, hiszen az olasz a latinon alapul. S nekem tetszik az olasz, mert szép,dallamos. A kultúrájuk is tetszik.
2010. febr. 3. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!