Milyen lehetőségeim lennének így? (villamosmérnök-energetika+francia-orosz)
Az energetika is érdekel, illetve a nyelvek is, milyen lehetőségeim lennének akkor, ha elvégezném az OE-Kandót villamos energetika specializációval, közben megtanulnék franciául, illetve oroszul felsőfokon, majd egy elvégeznék ebből a két nyelvből egy szakfordító/tolmács képzést? (angolul is jól tudok)
Így könnyen el tudnék helyezkedni ezen a területen jól fizető allásban?
Akár nemzetközi terepen is, az igazat megvallva a nyelvek jobban érdekelnek.
Én úgy látom, hogy ez a két ország villamos energetikai "nagyhatalom", és ilyen téren kapcsolatban állnak Mo.-val, ill. egymással is.
Szia
Kösz a választ.
Szerintem ez azért távol áll a 8 évtől, és nem is tűnik olyan lehetetlennek.
A Kandón a villamosmérnök képzés 7 félév.
Szerencsére vannak olyan nyelviskolák (nem is drágán, ahol 1 hónap alatt, (napi 5 nyelvóra) fel lehet jönni B2-ről C1-re, + 1 hónap felsőfok előkészítő, ugyanilyen intenzíven.
Ez 1 nyár alatt meglenne franciából, ebből már úgy is B2-n vagyok.
Kérnék egy passzív félévet, és oroszból is megcsinálnék egy hasonlót (4 hónap alatt elérem 0-ról a B2-t. Innen egy C1 pedig még egy nyáriszünet)
És akkor még nem is számoltam azzal, hogy szerintem még egyetem mellett is van időm nyelvet tanulni, OE-n büszkén mutatják, hogy mennyit buliznak, én meg ahelyett tanulnám.
A BME-n pedig van ez a két idegen nyelvű szakfordító/két idegen nyelvű konferenciatolmács, ez 2 félév.
Szóval Kandó 7 félév + 1 passzív az oroszra, utána BME szakfordító 2 félév.
Ez összesen 5 év, ami még egy sima 7+4-es alap+mesterképzésnél is rövidebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!