Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Villamos energetika tényleg...

Villamos energetika tényleg büfészak?

Figyelt kérdés

Villamosmérnöki képzésen belül. KVK, VIK.

Hallottam valakitől, hogy jól hangzik, bár büfészak.

Villamos energiának termelésével, hatékony felhasználásával, elosztásával, megújuló energiaforrások stb. foglalkozik.

Engem főleg a megújuló energiaforrások érdekelnek. Tényleg lehetetlen vele elhelyezkedni?

2013. febr. 9. 11:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Igen, büfészak, a büfés melegszendvics-sütők hatékony energia-felhasználását optimalizálják...
2013. febr. 9. 12:01
 2/13 anonim ***** válasza:
37%
A vidéki egyetemek szabad bölcsész szakjai a büfészakok, nem a BME mérnökinfója...
2013. febr. 9. 12:03
 3/13 anonim ***** válasza:
38%
Hagyjuk már ezt a büfészakozást, mert rohadt unalmas.
2013. febr. 9. 12:21
 4/13 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszönöm...

Másodiknak: ez nem mérnök infó, meg nem csak a bme re kérdeztem

Harmadik: én is úgy gondolom, hogy ha valaki komolyan gondolja, akkor el tud vele helyezkedni. Így van?

a büfészakot amúgy az elhelyezkedésre értettem, lehet, hogy rossz volt a szóhasználat, nem az oktatás minőségére, vagy nehézségére értettem

2013. febr. 9. 13:30
 5/13 anonim ***** válasza:
Persze értem én, és én is így gondolom, hogy ha valaki tényleg szereti, akkor esélyes, hogy lesz állása a későbbiekben.
2013. febr. 9. 14:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"a büfészakot amúgy az elhelyezkedésre értettem"

- Akkor rosszul használtad, mert nem arra utal, de igényes, kulturált ember alapból nem használja ezt a szót.

2013. febr. 9. 14:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Akkor újra fogalmazom azoknak, akik még hozzá szeretnének szólni: Villamos energetikát érdemes tanulni, tehát elhelyezkedésben/anyagilag kifizetődő?
2013. febr. 9. 15:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az, de az igazság az, hogy a szakok nagyon nagy hányada nem. Aki azt hiszi, hogy akár egy filót, szociológiát stb. el lehet pl egy ELTÉ-n végezni úgy, hogy az ember azért komolyan nem tesz, az nagyon nagy tévedésben van. Különben éhező villamosmérnököt még nem láttam.
2013. febr. 10. 19:05
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem járok oda, meg nem tudom pontosan, hogy melyik szak ez, de annyit tudok, hogy az átlaghoz viszonyítva a mérnöki diplomákat még mindig jobban megbecsülik a munkaerőpiacon, ezen belül is a villamosmérnököknek jók az esélyeik. A szakirány azért legtöbbször már csak részletkérdés, persze elhiszem, hogy a szakmán belül vannak elit szakirányok, de ott meg mindenki tolong, lehet, hogy pont a "büfészaknak" nyilvánított szakkal jársz jól. Ami pedig a legfontosabb: érdekeljen amivel foglalkozol. Ha ez érdekel, szerintem egész nyugodtan menj olyan irányba. Ha nem jön be, szakirányt váltani még mindig lehet.
2013. febr. 11. 13:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne viccelj már! Nézz szét és láthatod, hogy villamosmérnöki diplomával nagyon könnyű elhelyezkedni! Főleg pont azzal a szakiránnyal amit írtál: Energetika! Ennél már csak az Automatika a jobb, esetleg a Híradástechnika. Bárhol ahol nézem kezdő fizetésként 200e-t tolnak a képembe. Ha mérnöknek mész szinte biztos, hogy lesz állásod. Hiány szakma.
2013. febr. 13. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!