Így ti hogy döntenétek?
Én fogorvos akarok lenni, és én is elcsesztem a jegyeimet tavaly, későn kapcsoltam sajnos, hogy mi akarok lenni, így már nem tudtam a matekot kijavítani. Hiába lettem a többiből ötös, és hiába vagyok az idén is ötös, kb. ugyanannyi pontom jön ki mindkét pontszámítási módszerrel.
Én azt csinálom, hogy kihagyok egy évet, és felkészülök az emelt bioszra és a kémiára, a nyelvvizsgám meg hamarosan már megvan. Én is 2 év csúszásban leszek így... Gondolkozok azon is, hogy beadom költségtérítésesre is, aztán abban reménykedem, hogy menni fog és átvesznek 2 félév után támogatottra. De nem tudom, ez nagyon necces. 2 félévet még vhogy ki tudnék fizetni, de többet nem. Viszont ha nem vesznek át, akkor ugrott 2 millió. Mondjuk ha nem tudom befejezni, akkor nem a 2 millió fog az agyamban járni, hanem az, hogy lőttek az álmomnak.
De ha te nem tanultál 2 évig se kémiát, se biológiát, akkor nem is érettségizhetsz addig belőle, amíg nincs meg papíron a 2 éved belőle. Ehhez valahol osztályozó vizsgát kell tenned, és csak aztán jelentkezhetsz érettségire, érdeklődj utána!
Szerintem ha tényleg minden álmod az orvosi, akkor próbáld meg, különben egész életedben bánni fogod. És ha sehogyan sem jön össze, akkor pedig csinálsz valami mást. De legalább megpróbáltad. :)
Hát... Érdekes kérdés... Én szinte soha nem voltam 4.7-es átlag alatt és számomra is csak álom a pszicho, még a ktg. téritéses is. (szintén közgázt tanultam...)
Bioszból felkészülni nem nehéz, de nagyon nagy akaraterő kell hozzá, mert ha önállóan, autodidakta módjára szeretnél tanulni, akkor nem lesz melletted tanár, aki noszogat,hogy tanuljál, nem fog megbűntetni senki,ha elhanyagolod...
Ne haragudj, de én úgy látom,hogy nem szeretnéd te ezt igazán. Egyrészt azért, nem kérdeznél ilyet. Másrészt gondolom nem tegnap találtad ki,hogy szeretnél ezzel foglalkozni, ergo lett volna időt javitani a jegyeiden (nyilván még most is van!).
((Egyébként én nem biztos,hogy el tudnám viselni a tudatot,hogy "kitartott" vagyok, helyettem ne dolgozzon senki. Nem élősködő vagyok, hanem ember... érted... Viszont a párod biztos nagyon szeret, erre mérget vehetsz.))
Mindenesetre sok sikert és kitartást!!! Az érettségivel, a felvételivel és ha sikerül, akkor az egyetemmel/fősulival is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!