Így ti hogy döntenétek?

Figyelt kérdés
elöre leszögezem, csak költségtérítéses jöhet szóba mert az elözö évem szinte minden tárgyból 2-es lett, ettöl az évtöl sem várok jobbat kivéve talán a közgázt, az infót és a törit. De nem ez a legnagyobb gondom, hanem amihez lenne kedvem az számomra elérhetetlen:( pszichiáter szeretnék lenni de néztem, hogy szemeszterenként az orvosi 972 ezer forint... Ennyit kb. egy évben nem keresek!!! Ráadásul anyám meg mindenáron le akar beszélni róla, hogy nem nekem való (nehogymár ö döntse el!!) és rám akar eröltetni olyat amihez matek kell(örülök ha idén nem húznak meg belöle), és annyira nem érdekel. Max. az angol nyelvü képzés dehát oda is 700 ezer félévente. Az utolsó gond, hogy szakközépiskolába járok esti tagozatra és se biológiát, se kémiát stb. nem tanulok. Szerintetek inkább halasszak egy évet és készüljek fel magam a biosz stb érettségire magamtól és jussak be államilag finanszírozottra, és akkor azt csinálhatom ami érdekel? Vagy inkább hagyjam, hogy rámeröltessék amit nem szeretnék de akkor költségtérítésesre biztos bejutnék( ha nem húznak matekból) és hamarabb lenne diplomám mint az orvosin? nem tudom mit tegyek:( ja és 22 éves vagyok tehát már nincs sok pazarolható idöm.. Köszi a válaszokat elöre is!:)
2010. jan. 20. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Most hol tanulsz?
2010. jan. 20. 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzáfűznék: ha majdnem mindenből kettes lettél, akkor biztos vagy te abban, hogy egyetemre járj? Nem hinném h bírnád, rengeteget kell tanulni.
2010. jan. 20. 13:06
 3/7 A kérdező kommentje:
közgazdasági szakközépiskolába járok. 2 dolog miatt ilyen rossz a bizonyítványom: egyrészt mert nem nagyon szeretem ezeket a tárgyakat amit tanulok, másrészt pedig munka mellett nekem nem nagyon megy. Föleg, hogy még itt a háztartás is, párom is. Mindenképpen szeretnék egyetemre járni mert nagyon érdekel ez a szakma és szeretnék ebben dolgozni. Akkor már menni fog, mert a párom felajánlotta, hogy addig csak ö dolgozik amíg én befejezem az egyetemet..
2010. jan. 20. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Én fogorvos akarok lenni, és én is elcsesztem a jegyeimet tavaly, későn kapcsoltam sajnos, hogy mi akarok lenni, így már nem tudtam a matekot kijavítani. Hiába lettem a többiből ötös, és hiába vagyok az idén is ötös, kb. ugyanannyi pontom jön ki mindkét pontszámítási módszerrel.

Én azt csinálom, hogy kihagyok egy évet, és felkészülök az emelt bioszra és a kémiára, a nyelvvizsgám meg hamarosan már megvan. Én is 2 év csúszásban leszek így... Gondolkozok azon is, hogy beadom költségtérítésesre is, aztán abban reménykedem, hogy menni fog és átvesznek 2 félév után támogatottra. De nem tudom, ez nagyon necces. 2 félévet még vhogy ki tudnék fizetni, de többet nem. Viszont ha nem vesznek át, akkor ugrott 2 millió. Mondjuk ha nem tudom befejezni, akkor nem a 2 millió fog az agyamban járni, hanem az, hogy lőttek az álmomnak.

De ha te nem tanultál 2 évig se kémiát, se biológiát, akkor nem is érettségizhetsz addig belőle, amíg nincs meg papíron a 2 éved belőle. Ehhez valahol osztályozó vizsgát kell tenned, és csak aztán jelentkezhetsz érettségire, érdeklődj utána!

Szerintem ha tényleg minden álmod az orvosi, akkor próbáld meg, különben egész életedben bánni fogod. És ha sehogyan sem jön össze, akkor pedig csinálsz valami mást. De legalább megpróbáltad. :)

2010. jan. 20. 14:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ha nem tudod megfizetni az orvosin a költségtérítést, akkor nem érdemes belekezdeni. Most már nincs sima államilag finanszírozott képzés, hanem olyan van, hogy felvesznek államira és átlagtól függ, hogy azon is maradhatsz-e. Ehhez a legjobbak között kellene lenned, amire valljuk be nagyon kevés esély van. Ott is lesznek olyan tárgyak, amik nem fognak érdekelni hidd el! És ott körülbelül a középiskolás 4 éves anyagnak megfelelő mennyiségű tanulnivalód lesz 1-1 tantárgyból. Egy félévben többet kell tanulnod mint egy egész érettségire, ezt azért tartsd szem előtt. Szerintem anyukád azért próbál lebeszélni róla, mert nagyon valószínű, hogy belebuknál. Ha ezt akarod, akkor várj egy évet és készülj fel bioszból és kémiából az emeltszintűre. Ha azokat jelesre vagy legalább 4-esre megírod, akkor lehet keresnivalód az orvosin. Egyéb esetben tuti bukta a dolog. Nem mondom, hogy add fel az álmaidat, de azért próbálj a realitások talaján maradni.
2010. jan. 20. 15:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hogy válaszoltatok!:) ha nem jutok be államilag akkor úgyis esélytelen hiszen évente 2 milliót nem tudok kifizetni. Tényleg az lesz a legjobb ha 1 évet várok és csak erre a 2 tárgyra fekszek rá. Nem vagyok rossz fejü csak eddig nem találtam meg mit is akarok csinálni de munka mellett idöm sem volt rá. Nyelvvizsgám 16 éves korom óta van, azzal nem lesz baj. Megpróbálom, ha nem megy akkor kénytelen leszek megalkudni de legalább azzal kapcsolatban nem tehetek magamnak szemrehányást, hogy lehet sikerült volna, csak gyáva voltam belevágni. Köszönöm a biztatást!!:)
2010. jan. 20. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát... Érdekes kérdés... Én szinte soha nem voltam 4.7-es átlag alatt és számomra is csak álom a pszicho, még a ktg. téritéses is. (szintén közgázt tanultam...)

Bioszból felkészülni nem nehéz, de nagyon nagy akaraterő kell hozzá, mert ha önállóan, autodidakta módjára szeretnél tanulni, akkor nem lesz melletted tanár, aki noszogat,hogy tanuljál, nem fog megbűntetni senki,ha elhanyagolod...

Ne haragudj, de én úgy látom,hogy nem szeretnéd te ezt igazán. Egyrészt azért, nem kérdeznél ilyet. Másrészt gondolom nem tegnap találtad ki,hogy szeretnél ezzel foglalkozni, ergo lett volna időt javitani a jegyeiden (nyilván még most is van!).

((Egyébként én nem biztos,hogy el tudnám viselni a tudatot,hogy "kitartott" vagyok, helyettem ne dolgozzon senki. Nem élősködő vagyok, hanem ember... érted... Viszont a párod biztos nagyon szeret, erre mérget vehetsz.))

Mindenesetre sok sikert és kitartást!!! Az érettségivel, a felvételivel és ha sikerül, akkor az egyetemmel/fősulival is!

2010. jan. 20. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!