Milyen egyetemre, milyen szakra mennétek, ha mostanában kellene döntenetek?
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik már egyetemisták, vagy már van diplomájuk és dolgoznak is.
A lányom jövőre fog érettségizni, emelt szinten matekból, fizika a választott tárgya, abból középfokon, német előrehozott érettségit tett az idén, és készül a felsőfokú nyelvvizsgára, angolból alapfokon van.
Nagyon szeret olvasni, úgy általában szereti a könyveket.
Ő nagyon szeretne olyan helyen dolgozni majd, ahol valamit gyártanak, szeretne részt venni valamilyen termék létrehozásában.
Tudnátok ajánlani valami jó szakmát?
Mostanában a közlekedésmérnököket, a villamosmérnököket, a gépészmérnököket és a mérnök informatikusokat keresik leginkább, de ez nem garancia arra, hogy pár év múlva is így lesz. Ha jövőre érettségizik a lányod, még van 6 éve, amíg okleveles mérnökként munkába állhat (vagy 4 éve, ha nem szerez mesterfokozatot).
Inkább olvassátok együtt a felvi.hu-n a mérnök szakleírásokat, és amelyik a legközelebb áll az érdeklődéséhez, azt válassza. Nem szabad elfelejteni, hogy egy életre választ hivatást!
Sok sikert kívánok neki!
Nem túl lányos szakmák... biztos meg tudná tanulni, de nem hiszem, hogy hosszú távon szeretné.
Könnyűipari mérnökről tudtok valamit?
a mérnöki szakmám közül az építészmérnök az egyetlen ami szerintem lányoknak is jó.. ezen a mérnöki szakon van mindig a legtöbb lány, és ők is jól keresnek és keresettek is.
ha nem akar a fizikával továbbmenni mindenképp, akkor esetleg a pénzügy számvitel szak is nagyon jó lenne.
Építészmérnök? Matek-fizikához az jó, mondjuk azt nem tudom, hogy rajzolni mennyire tud.
Építészként igazán segédkezhet "dolgok" alkotásában. :))
Hát a leírás alapján szerinte az építész nagyon illene hozzá.
Rajzolni tudni olyan értelemben kell, hogy olyan vonalas rajzokat kell sokat csinálni.. hát nem tudom, hogy azt szívesen csinálná-e.
19:16 keresettek jah, csak nem ebben az országban.
bármilyen mérnöknek megéri tanulni, ha mobil vagy lesz munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!