Hany eves kortol mehetek egyetemre?
Tudom, hogy csak akkor eretsegizhetek ha egy bizonyos tantargyat mar 2 eve tanulok es 10.-es vagyok. Es az egyetemre kell az eretsege. 16 eves koraig tankoteles az ember, tehat utana mar azt csinal amit akar(oda felvetelizik ahova akar)
Tegyuk fel hogy 6 evesen kezdte a szemely az iskolat!
Akkor is csak 16 evesen kezdheti el az egyetemet.
Akkor, azok az emberek akikrol olvasunk, hallunk, hogy ok 12 evesen mentek egyetemre azok ezt, hogy csinaltak?
16 évesen nem mehetne még egyetemre, mert érettségije sincs az embernek.
Magyarországon nem mehetne a 12 éves sem, hiába zseni, máshol pedig mások a szabályok.
Egyetemi felvételinek nincs korhatára,csak feltétele. Az pedig a felvétel követelmény teljesítése.
Magyarul az a kérdésed hogy hány évesen érettségizhet valaki Magyarországon? Ez sincs korhoz kötve, csak a 12 osztály sikeres elvégzéséhez. Ha hamarabb sikerül mint a normál kortársak, akkor hamarabb mehet egyetemre.
Osztályozó vizsgát lehet tenni középiskolában ha valakinek engedélyezik, mert olyan jó képességű diák, akkor évfolyamot ugorhat át..
De ez tényleg ritka..több ezerből egy diák ha képes rá..
"Tudom, hogy csak akkor eretsegizhetek ha egy bizonyos tantargyat mar 2 eve tanulok"
Nem jól tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!