Orvosi egyetemre mehetek íGY?
19 éves érettségiző vagyok,Erdélyből. Nagyon szeretnék orvos lenni, szeretem az anatómiát, legfőképp az agy és az idegek érdekelnek. De van egy bökkenő.
Ha bármit tesznek a bőrrel:szúrnak, vágnak, az ájulás kerülget, de állatok esetében ez a reakció már nem áll fenn, a vértől sem félek. Direkt próbálom kitenni magam ilyen helyzeteknek(pl. vérvétel) de úgy érzem a bennem felgyűlő stressz és méreg miatt ezekre a helyzetekre egyre rosszabbul reagál a szervezetem, mert pl. legutóbb a manikűrös a körmömnél levágta mindenik újjamról a bőrt ami ránőtt a körömre, mire a végére ért szinte elájultam. Nagyon szeretném legyőzni ezt és orvos lenni. Hihetetlen nagy büszkeség töltene el. Nagyon törtető, ambiciózus és maximalista vagyok. Nem akarom hogy ez az idétlen fóbiám útját állja az álmaimnak, céljaimnak. Szeretnék neki indulni az egyetemnek és félvállról venni ezt a fóbiát azzal a gondolattal hogy majd csak megszokom, de nem merem. Más tervem meg nincsen. Nagyon kérlek segítsetek.
Én az első infúziómnál jobban remegtem, mint a beteg :D Pedig ő rutinos volt, kúrára járt, de végére ő is teljesen elbizonytalanodott, vajon jó helyre jött-e :D Végül túléltük mindketten...
Mikor kicsi voltam, nagyon sokat szenvedtek velem, mire vért tudtak tőlem venni, annyira vékonyak voltam a vénáim, aztán a sok döfködés mély nyomott hagyott. De aztán egy talpraesett nővér addig csesztetett vele, míg muszáj nem voltam sorban csinálni őket. Teljesen bele lehet jönni, le lehet győzni a gátlásaid.
Gyakorlatilag viszont ha nem akarod, nem muszáj, el lehet úgy végezni, hogy egy tűt sem szúrsz be. Ez viszont azért senkinek sem jó, se neked, se később a betegeidnek, mert nem mindig lesz ott nővér, akivel beadatasd, illetve úgy harmadévtől a gyakorlatokon nagyon-nagyon csúnyán fognak rád nézni...
Az anatómia óra meg a hulla, azért 2 külön dolog. Te ott évek óta tartósított tetemeket láttál, egy friss hullához sok köze nincs :)
De egyébként az jó, ha nem okozott különösebb megrökönyödést benned, hidd el, eljön az idő, amikor a tetem fölött arról fogtok beszélgetni, ki mit enne óra után... Szóval teljesen meg lehet az ilyesmit szokni, ettől ne félj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!