Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi egyetemre mehetek íGY?

Essie95 kérdése:

Orvosi egyetemre mehetek íGY?

Figyelt kérdés

19 éves érettségiző vagyok,Erdélyből. Nagyon szeretnék orvos lenni, szeretem az anatómiát, legfőképp az agy és az idegek érdekelnek. De van egy bökkenő.

Ha bármit tesznek a bőrrel:szúrnak, vágnak, az ájulás kerülget, de állatok esetében ez a reakció már nem áll fenn, a vértől sem félek. Direkt próbálom kitenni magam ilyen helyzeteknek(pl. vérvétel) de úgy érzem a bennem felgyűlő stressz és méreg miatt ezekre a helyzetekre egyre rosszabbul reagál a szervezetem, mert pl. legutóbb a manikűrös a körmömnél levágta mindenik újjamról a bőrt ami ránőtt a körömre, mire a végére ért szinte elájultam. Nagyon szeretném legyőzni ezt és orvos lenni. Hihetetlen nagy büszkeség töltene el. Nagyon törtető, ambiciózus és maximalista vagyok. Nem akarom hogy ez az idétlen fóbiám útját állja az álmaimnak, céljaimnak. Szeretnék neki indulni az egyetemnek és félvállról venni ezt a fóbiát azzal a gondolattal hogy majd csak megszokom, de nem merem. Más tervem meg nincsen. Nagyon kérlek segítsetek.

2014. máj. 29. 16:56
 1/8 anonim válasza:
Ha tényleg ambiciózus vagy és kitartó, akkor ez nem fog az utadba állni. Szerintem mire elvégeznéd az orvosi egyetemet, már el is felejtenéd. Szóval szerintem semmiképpen sem hagyd, hogy ez az utadba álljon!
2014. máj. 29. 17:18
 2/8 anonim válasza:
En sem szeretem, ha engem vagnak, szurnak stb, de nem okozna problemat, ha en csinalnam masnak. Vagy azt sem birnad?
2014. máj. 29. 17:18
 3/8 reptoid ***** válasza:

Én az első infúziómnál jobban remegtem, mint a beteg :D Pedig ő rutinos volt, kúrára járt, de végére ő is teljesen elbizonytalanodott, vajon jó helyre jött-e :D Végül túléltük mindketten...

Mikor kicsi voltam, nagyon sokat szenvedtek velem, mire vért tudtak tőlem venni, annyira vékonyak voltam a vénáim, aztán a sok döfködés mély nyomott hagyott. De aztán egy talpraesett nővér addig csesztetett vele, míg muszáj nem voltam sorban csinálni őket. Teljesen bele lehet jönni, le lehet győzni a gátlásaid.

Gyakorlatilag viszont ha nem akarod, nem muszáj, el lehet úgy végezni, hogy egy tűt sem szúrsz be. Ez viszont azért senkinek sem jó, se neked, se később a betegeidnek, mert nem mindig lesz ott nővér, akivel beadatasd, illetve úgy harmadévtől a gyakorlatokon nagyon-nagyon csúnyán fognak rád nézni...

2014. máj. 29. 17:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Hűha, nem számítottam rá hogy ilyen hamar választ kapok. Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltatok és bíztattok. Még nem próbáltam azt hogy mást megmernék-e szúrni. Azt tapasztaltam hogy ez nálam időszakfüggő is. Most a ballagás, az érettségi meg a felvételi előtt állva elég feszült vagyok, valószínüleg ezért vagyok most az ilyesmire hiperérzékeny. Volt alkalom mikor az oltást probléma-mentesen tudták beadni. Egyetemlátogatáskor bevittek a sürgőségire, imádtam azt a légkört, velem ellentétben volt olyan aki évek óta oda készül és ki volt borulva. Mikor bevittek egy anatómia órára és hullát mutattak akkor sem volt semmi problémám, nagyon élveztem. Remélem idővel tényleg hozzá lehet szokni :)
2014. máj. 29. 17:49
 5/8 reptoid ***** válasza:
40%

Az anatómia óra meg a hulla, azért 2 külön dolog. Te ott évek óta tartósított tetemeket láttál, egy friss hullához sok köze nincs :)

De egyébként az jó, ha nem okozott különösebb megrökönyödést benned, hidd el, eljön az idő, amikor a tetem fölött arról fogtok beszélgetni, ki mit enne óra után... Szóval teljesen meg lehet az ilyesmit szokni, ettől ne félj.

2014. máj. 29. 17:57
 6/8 anonim válasza:
Szerintem két lehetőséged van ha csak ez tart vissza: 1. Fóbiával együtt nekivágsz és lesz ami lesz(reméled a legjobbakat). 2. Keresel egy szakembert aki felderíti a fóbia eredetét. Úgy gondolom mindkettőben van lehetőség, kérdés, hogy melyiket vállalod be? ;) :)
2014. máj. 30. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Tavaly még én is pont így voltam vele, aztán fokozatosan a háttérbe szorult, én lelkileg nem tudtam, hogy fogom tudni feldolgozni anaton, hogy valaki volt, és már nincs, és h nekünk kell boncolni, meg hát a betegektől is féltem. Hidd el, ez tényleg, ahogy előttem is írták elmúlik /hozzászoksz. Azt nem mondom, hogy érzéketlenné válsz, mert az kicsit súlyos lenne, de ettől szerintem nem kell tartanod. meg attól sem, hogy te lennél az első ember aki beájul :D
2014. máj. 31. 12:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Patológián mondjuk friss a hulla, anatómián tartósítják csak. De a kérdésre válaszolva, hát. Ha nem zavar, ha más vérzik, ha nem zavarnak a holttestek, ha meg tudnál mást szúrni (mi egymást szúrkáltuk élettan gyakorlaton a vérvizsgálós feladatoknál, meg ugye a vérvételt meg kell tanulni nyári gyakorlaton a kórházban, stb), akkor nincsen baj. Nálunk is vannak, akik majdnem elájulnak, ha őket szúrják.
2014. máj. 31. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!