Nincs motivációm. Mit tegyek?
Mintha csak rólam írtál volna, írtam én is ki hasonló kérdést. Igaz nekem már csak 1 vizsgám lesz meg valószínűleg egy UV, de nincs nekem se motivációm. Olyan tárgyakat tanulok, amik egyszerűen sz@rok, nem ezért jöttem ide, így baromira lelombozott. A 2. félév már TALÁN jobb, lesz, de nem biztos.
Amit tehesz: keress egy csöndes helyet, ahol nicns tv, nincs net (pl. könyvtár) és tanulj ott, ahol nem köti le más a filmelmed. Igyál előtte kávét, energiaitalt, egyél egy kis csokit hogy pörögjön az agyad és ess neki, jobb érzés túllenni rajta.
amúgy nálam csak az a rosszabb, hogy lelkiismertfurdalásom sincs, ha nem tanulok, végiglustulom az egész napot... De próbálj arra is gondolni, hogy ha most bukod a tárgyaidat, jövőre megint fel kell venni és a végén megszakadsz a vizsgáktól kb.
Hol tanulsz? Milyen szakon?
19L
Igen, a könyvtár néha bejön, de csak akkor, ha nem a gépről kell dolgoznom. Mert ha itt van előttem a laptop, jegyzetelek vmit, kb minden mondat után nézem az e-maileimet, a facebook-ot, mindegy, h mit, csak legyen vmi. Függő vagyok XD
ELTÉ-re járok magyar szakra. Rengeteget kell olvasni, de egyébként érdekel és imádom, csak ott csesztem el az egészet,h nem tanultam szorgalmi időszakban :S
Ugyanígy vagyok én is :D Csak turizmus alapszakra járok és van 1-2 tárgy, amibe bele sem néztem évközben, mert lustulni jobban esett plusz egy kicsit dolgoztam is mellette... Szóval most eléggé szívás. Én is facebookon lógok meg msn meg 6féle másik oldal, aminnek az újdonságait naponta olvasom szóval mindig van valami. De gondolj arra is, hogy ezt most csak túl kell élned és akkor már a 2. félévben jobban beosztod az idődet (igaz én érzem, hogy megint nem fog menni, mivel jogsizni is szeretnék nemsoká :D) és legalább saját magadnak csinálsz jegyzetet pl. este gépezés mellett...
Most játsz arra, hogy átmenj, én is avval próbálkozom :D A vizsgáidhoz nagy kalappal, több ötletem sajnos nekem nincs :(
válts szakirányt!!
Fedezd fel mi érdekel illetve ne is ezt hanem legfőképp azt hogy miből fogsz jól porfitálni, és nyergelj át arra, a magyar szak amugy is béna sztem és piacképtelen...
Ha egész nap a neten lógsz akkor válts vmi informatikai szakirányra mondjuk mérnök informatikus vagy ilyesmi...
Most a második félévben választok majd szakirányt, mert akkor kell. Nagyon érdekesek vannak :) nem szeretnék más szakra átmenni, én ezt szeretem, csak az időbeosztással van gondom. Ezért most vizsgaidőszakban nagyon megszívom. :/
De köszi a válaszokat, nektek is sok szerencsét! :) Főleg a turizmusosnak! :D
Hát a magyarok(nem csak a magyarok, de most rólunk van szó) ezen a téren elég motiválatlanok(tanulás)... Én mint középiskolás nem vehetem fel a versenyt a ti problémáitokkal(nem is akarom), de ez talán majd segít... Én alapból az emberi motivációt tanulmányozom... Szóval adtak egy pár ötletet... Nem minden, sőt szinte nem is az én ötleteim, de nagyon tetszenek...
Szóval a motiváló lehetőségek:
1. Ha valamit el akarsz érni tedd elkerülhetetlenné(David DeAngelo-ManTransformation). Ez alatt azt értjük, hogy választás elé helyezed magad. Egy morbid példa, de meg fogod érteni... Sz@rt lapátolnál vagy tanulnál? És az a lényeg, hogy mindig úgy hozd ki, hogy a tanulás áldás és ne átok legyen(vagy legalábbis a könnyebbik átok:D)
2. Ha nem látod a pontos kimenetelét a dolognak, mármint,hogy miért tanulsz, akkor nem is fogod motiváltnak érezned magad... Pl: volt egy csaj, aki azért tanult meg franciául, mert beleszeretett egy francia srácba...
3. Ha már végképp nem tudod motiválni magad, akkor nem árt kimenni a levegőre és egy jót meditálni... Tudom nem vagy ilyenek híve(vagyis nem tudom, de ezt fogod mondani...talán...), de a meditáció(a magadra fordított idő) meg fogja hozni a gyümölcsét... Ha nem tudsz mást, ülj egy helyben egy órát, utána az unalom csak rávesz, hogy kezdj magaddal valamit.
4. Ha unod a banánt, és nem megy és az életkedved is a határán van, akkor keres egy párkapcsolatot és élj egy kicsit... fel is töltődsz, meg a változás is jót tesz majd.
5. Vedd magad körbe olyan emberekkel, akikre a motiváltság a jellemző... Ők majd felhozzák az energia szintedet.
6. Ne ábrándoz, cselekedj!!!!
Na ennyit a nagy szavakról :D Remélem segít valamit... Ha meg nem megy így sem, akkor keresd fel a szakirodalmat(a könyvek, amik a motivációról szolnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!