Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek az ELTE...

Mi a véleményetek az ELTE ÁJK-ról?

Figyelt kérdés

ELTE ÁJK-ra szeretnék továbbmenni (még hezitálok), levelező oktatásra, mi a véleményetek erről az iskoláról számít hogy levelezőn vagy nappali képzésen végzem el? Esetleg mellette végezhetek valamelyik középiskolában OKJ-s képzést, mivel még nem dolgozom és nem valószínű hogy el tudnék helyezkedni valahol egy középiskolai végzettséggel.

L18

2010. jan. 17. 15:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Persze minden dolognak 2 oldala van, vagy bejön vagy nem.Például tanulok társadalomismeretet és nagyon bejön az egész dolog, mások száraznak és unalmasnak találták, de nekem bejött az egész és szívesen tanultam, persze tudom hogy sokkal többet kell és keményebben majd.
2010. jan. 17. 17:07
 12/22 anonim ***** válasza:

az is fontos lehet

hogy szüleidnek mi a foglalkozása

esetleg be tudnak-e tenni majd vhová dolgozni

van-e lehetőség arra

hogy szakmai gyakorlatra menj vmilyen extra helyre?

2010. jan. 17. 17:12
 13/22 A kérdező kommentje:
Sajnos szüleim nem.:S A családból egyedül nekem vannak olyan terveim hogy egyáltalán főiskolára akarok járni, meg egy másik unokatesóm jár fősulira.
2010. jan. 17. 17:14
 14/22 A kérdező kommentje:
Szüleim nem tartották fontosnak hogy magas végzettséggel rendelkezzenek, csak szakmára mentek.
2010. jan. 17. 17:15
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

Jahm szerintem is életstílus, mikor olyan elemzések látnak napvilágot, hogy Magyarországnak 2500 jogászra lenne szüksége, helyette több mint 6000 van.

Meg szerintem az is nagyon jó életstílus lehet, mikor megtudod azt, hogy nem vettek fel egyik munkahelyre sem.

Egy jogász barátomnak van egy kicsi ügyvédirodája. Manapság már nem megy olyan jól mint régen...

Kiírt egy álláshirdetést: egyetlen egy ember kellett neki. Nem egy nagy nevű cég, Nógrád megyében található, de kapott több mint 2000 önéletrajzot. Az ország minden tájáról...

2010. jan. 17. 17:22
 16/22 A kérdező kommentje:
Ha azt nézzük munkanélküliség van és túl sokan tanulnak tovább, de most mit tehetne az ember inkább nem tanul és elmegy minimálbérért dolgozni?Inkább a kétkezi munkásokat keresik, de hát ha egyszerűen nem az akarok lenni.
2010. jan. 17. 17:48
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

egy angolul nagyon jól tudó, munkatapasztalattal rendelkező jogász nem munkanélküli!

az szóljon hozzá a témához, aki vmit is ért hozzá

alig van olyan pozició, ahová jogász ne lenne jó

a lehető leguniverzálisabb szakma

2010. jan. 17. 18:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Hajrá legyen munkatapasztalatod diploma szerzésed után. Ha megmondod hogyan lesz, akkor igazat adok majd neked.

Nem mindenkinek van hátszele egy jó gyakorlati helyhez....

2010. jan. 17. 20:55
 19/22 anonim ***** válasza:

csak egy diploma munkatapasztalat nélkül?

semmit nem ér

viszont ha van egy év gyakorolatod

és nem üres a CV-d

megindulhatsz!

2010. jan. 17. 22:17
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, hogy szeretni fogod, menj jogra. De ne csak tankönyvekbe less bele, ajánlom a Szabó-féle Állam-és Jogtudományi Enciklopédiát, vagy a Lamm-féle Jogi Lexikont (érdekességnek a hatkötetes Márkus Dezsőt). Az ELTE ÁJK-ról rossz a személyes véleményem, ugyanakkor itt többet tanulhatsz, mint a vidéki, vagy "egyházi" jogi karokon. Itt tanít az összes akadémikus, nem pedig önjelölt noname jogi lókupecek a zéró publikációs listájukkal, és a szakmábani ösmeretlenségükkel (azért ott is van pár ilyen). Senki sem fog igyekezni átadni a tudást, de sok olvasással, kitartással menni fog. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de levelezőre csak diplomával mehetsz. De ez a honlapon ott van. Ja, és levelezőn (esti már azt hiszem, nem indul) jobban szívatnak, mint nappalin. Főleg a polgári jog záróvizsga, a Be., a Pp., pénzügyi jog a legkomolyabban vettek. Most már az elején az egyetemes jogtörténettől rettegnek, s nem a római jogtól, amely a dogmatikai tartást adja (olyan, mint borban a savgerinc).
2010. jún. 17. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!