Mi a véleményetek az ELTE ÁJK-ról?
ELTE ÁJK-ra szeretnék továbbmenni (még hezitálok), levelező oktatásra, mi a véleményetek erről az iskoláról számít hogy levelezőn vagy nappali képzésen végzem el? Esetleg mellette végezhetek valamelyik középiskolában OKJ-s képzést, mivel még nem dolgozom és nem valószínű hogy el tudnék helyezkedni valahol egy középiskolai végzettséggel.
L18
ELTE ÁJK mi?
Van jogász, van politológus, meg még találsz 1-2 szakot.
ÁJK-ra nagyon nem érdemes menni. Igen jól hangzik, hogy ELTE meg ÁJK, csak sajnos annyi jogász, meg politológus van, hogy szenvedés az elhelyezkedés. Nem hasra ütés szerűen mondom, sajnos ezt látom.
Másrészt az ELTE a nevéből él. Sokkal jobb egyetemek vannak, amik színvonalban, meg szinte mindenben odaverik a pesti egyetemeket.
Ha jogra mennél, nem lenne időd még élni sem, mert nagyon nehéz, és nagyon sok az anyag. Mellette nem hinném, hogy lehetséges lenne az OKJ képzés. Max levelezőn.
A másik dolog, hogy lecsökkentették most eléggé a felvehető helyeket, szóval tényleg gondold át.
Én még hezitálok ezért is kérdeztem meg, még van egy évem csak máris érdekel a dolog. Jogi területen vagy gazdasági területen akarok továbbtanulni, de elég erősen húzok a jog felé és színvonalas és jó intézménybe szeretnék menni és nem tudom hova lenne érdemes.Melyik iskolákat tudnátok ajánlani?
Köszi a választ.
Felvi rangsort tudom ajánlani.
Ha pedig a gazdaság érdekel, akkor azt ne a jogi pálya felől közelítsd meg.
Egyrészt a gazdasági jog nem olyan, mint a többi gazdasági szak. Unalmas, és igen magolnod kell.
Inkább keress valami gazdasági szakot, azzal sokkal jobban jársz. Még munka szempontjából is.
A 15:33-as járt valaha jogász szakra, vagy csak úgy sejti amit írt?
Kedves Kérdező!
Én 2007 nyarán végeztem a PPKE jogi karán és van sok ismerősöm ELTE-ról is.
Ha úgy érzed, hogy jogász szeretnél lenni, legyél az bátran.
Egyáltalán nem igaz az a laikusok által terjesztett tévhit, miszerint unalmas stb. a jogászi szakma, nem az, sőt, nagyon is izgalmas - persze nem minden oldala, van aki jól jár, és van aki nem az életben.
(fitness-edzőnek lenni egyesek szerint jobb)
Mielőtt azonban gyorsan a célkitűzésedet megfogalmaznád, nem árt utánanézni, mit is jelent az, hogy jogásznak lenni,
mit is csinál egy jogász.
Miért is szeretnél az lenni? Fontos kérdések!
Ajánlom:
könyvesboltba bemenni és nézegetni, olvasgatni majdani tankönyveket.
Ha tetszik, érdemes belevágni.
Ajánlom a www.jogiforum.hu/forum oldalt.
Érdemi színvonalbeli különbség az egyes intézmények között nincsen.
Sőt: sok tárgyat ugyanazok az oktatók tanítanak!
Munkálatók kb. 5%-a nézi, hogy hol is végeztél.
Az igaz, hogy ma már a jogászi pályán csak az tud előre törni, az kiemelkedik többiek közül, mert valóban:
nagyon sok gyengén képzett, ellustul (és tehetségtelen) fiatal jogász van.
A legeslegfontosabb:
tanulás melletti folyamatos munka!
A munkatapasztalat fontosabb mint, hogy milyen a diploma minősítése, még a nyelvtudásnál is fontosabb.
*
az OKJ-s képzések SEMMIT nem érnek
pénz-szivattyúként működnek,
tudást nem adnak, csak egy értéktelen oklevelet
1-2 értékes évet elvesz tőled
(én jártam egy évig ilyenre)
*
magolni kell?
nem igaz
én pl. nem tudok magolni szerencsére, mégis nagyon jó eredményeket szereztem tanulmányim során
érteni kell a tanulnivalót
*
gazdasági végzettségű fiatalból még több van
mint jogászból
---műszaki, mérnök szakok a nyerők manapság ha őszinték akarunk lenni
politológus szak egy nagy nulla
semmi értelme....
elemezni politikai folyamatokat nagy nyilvánosság előtt úgyis csak néhány pártközeli kiválasztottnak van módja...
Ez tartalmas válasz volt, köszönöm szépen.:)
Érdekelnek a jogi területek a gazdaságiak kevésbé, azon tanulok most, de már hallottam olyat is tanároktól(persze gazdasági tanár volt) hogy a gazdasági területeken több értelme van tanulni mint a jogin, mert több a lehetőség az elhelyezkedésre(az is lehet hogy csak azért mondta ezt a tanár mert gazdasági suliba járok és olyan OKJ-s képzések vannak).
Te mindenhova ugyan azt másolod be?
Az oké, hogy neked mint egy személynek jó véleménye van, de globálisan a munkaerőpiacon azért más a helyzet...
csak majdnem ugyanaz
így legalább nem kellett kétszer ugyanazt leírni
nem neked szólt a válasz -
jogásznak lenni életstílus, életérzés
egy gazdálkodás szak nem adja azt meg...
aki sikertelen a jogászi pályán, azért az, mert tehetségtelen, mert nem ismerte fel időben, mit is kell lépni, és hogyan!
nincs olyan dolog, melynél ne lenne
érv mellett - és érv ellene
légiirányítónak pl. szerintem nagyon jó lenni
de hát nagyon felelősségteljes és nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!