ELTE olasz minorról mit tudtok; mi a véleményetek?
Mikor kell felvenni? Hány félévig tart? Miket tanulnak?
Az olasz emeltem 78% lett, tehát nyelvi előképzettségem megvan, de ezt szeretném továbbfejleszteni.
Valaki, aki képben van a témával, vagy saját tapasztalattal rendelkezik, megköszönném, ha esetleg írna ide.
A romanisztika szaknál keresd meg az olasz minort (utolsó oszlop). Én nem arra járok, de úgy tudom, hogy nyelvi előképzettség kell az olaszhoz és minden olaszul van.
Annyit tudok róla mondani, hogy nem rossz az, ha nyelvi minort végzel, el lehet így helyezkedni pl. olasz tulajdonú cégeknél is.
17:10
Itt már néztem. Oda van írva, hogy nyelvi előképzettség, szintfelmérő is van. De a 2011-esnél pl. nincs ott, hogy hány féléves. Az előzőeknél 6 félév volt, azt láttam, de ki tudja, lehet hogy azóta változtattak rajta.
Pedig sok embertől azt hallottam, hogy magyarul tanulnak mindent, és ebből balhé is volt egyszer, de nem tudom, hogy ezek mennyire igazak. Ezért örülnék, ha egy olasz minoros itt leírná az élményeit.
Nekem az olasz főszakom, de néha vannak közös óráink (előadások, persze) minorosokkal.
Hat féléves, az biztos.
A 2011-től felvetteknek ezeket a tárgyakat kell felvenniük: [link]
Az 1. félévben, ahogy látom, egy nyelvfejlesztésed lesz.
Egyébként tartanak szemeszter elején, még ősszel egy minoros tájékoztatót. Azon vegyél részt!!! Sok hasznos dolgot elmondanak.
Ja az, hogy milyen nyelven folynak az órák:
a Bevezetés a nyelvészeti tanulmányokba előadás, ha Szilágyi tartja (más nem szokta), akkor jó kis ropogós, kettéáll-a-füled nyelvészeti szakszókincs. a tanár olaszul beszél, néha-néha magyarul is. (nyugi, így sem fogod érteni xDDD) és olaszul kéri a szóbeli vizsgát belőle.
igazából változó, tanárfüggő, ki milyen nyelvet kér. azért a gyakorlat olaszul szoktak lenni, főleg ha olasz lektor tartja.
"Egyébként a japán szakot is csomóan szokták szidni. Egyébként japán, portugál"
Remélem a magyar szakot nem akarod felvenni, sok a szóismétlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!