ELTE BTK Média (kommunikáció) szakról mi a véleményetek? Érdemes oda mennem? Tapasztalatok?
Szerintem inkább keress valami olyan szakot, ahol műveltségre és könnyen hasznosítható tudásra is szert teszel. Mellett összehozhatsz egy OKJ-t (pl. estin) valamilyen médiához kapcsolódó szakon, hogy az alapvető újságírással kapcsolatos ismeretekre szert tegyél. Ez a kettő, és sok-sok hajtás szerintem elég lehet.
De nem kommunikáció szakon képzik az újságírókat.
Köszi szépen a választ, nem is rossz ez a lehetőség.. :)
Nem kommunikáción?? Hát akkor hol? Én teljesen azt hittem.. :D
Lehet, hogy elméletielg ott képzik őket, de két okból ajánlom neked a másik megoldást:
1. Nagyon nehéz elhelyezkedni újságíróként, ezért kell valami biztos háttér, ha nem jönne össze az álmod. Márpedig az kommunikáció szak nem igazán ad ilyen hátteret.
2. Sokszor hallottam, hogy elég könnyed szakról van szó, tehát nem kapot meg azt az alapműveltséget, amely egy újságírónak kell. Főleg azért, mert sokan is vannak, akik elvégzik a szakot.
Még hozzá tehetném, hogy nem ismerek újságírót, aki kommunikáció szakon végzett volna (nagy részük bölcsész), de persze lehetek én is tudatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!