Orvosi egyetemre való felvételivel kapcsolatban nektek mi a véleményetek erről?
Nem lenne célszerűbb,ha az egyetem állítana össze 1-1 feladatsort?Pl.biológiából miért növénytanból,állattanból,ökológiából próbálják kiszűrni,hogy valaki alkalmas erre a feladatra?
Ahogy látom egyre többen úgy jutnak be,hogy csinálnak két 40-50% emelt érettségit,de közben színkitűnőek,meg a középszintűeket hozzák 90 % felett...Aztán pedig repülnek első évben,mert kiderül mekkora hiányosságok vannak...
Ennek így mi értelme?Addig amíg ezen nem változtatnak nem csoda,hogy nagy a szelektálás,és az orvosira teljesen alkalmatlan jelentkezők száma.
Nem a ponthatárt kell felnyomni,hanem olyan feltételeket kell megteremteni,hogy a jelentkezők olyan témakörökből mutassák meg a tudásukat amit hasznosítani is tudnak az egyetemi évek alatt...
"Én követelményrendszerbe iktatnám, hogy aki orvosira jelentkezik részt kell vegyen olyan tanfolyamon ahol megtanul jó néhány alapvető életmentő eljárást!"
Ez viszont nem egy rossz ötlet de én nem orvosihoz, hanem érettségihez kötném. Igenis aki érettségit szerez, az minimum egy BLS-t el tudjon végezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!