Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik jelentkeznek egyetemre/fő...

Akik jelentkeznek egyetemre/főiskolára, de olyan dolgokkal nincsenek tisztában a felvételivel kapcsolatban, amik világosan le vannak írva hivatalos helyeken, azok ha bekerülnek felsőoktatásba, hogyan fognak eligazodni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a pontszámításra, a ponthatár kialakulására, meg úgy egyáltalán sokan ennek a fogalmával sincsenek tisztában az itteni kérdések alapján. Most még ott van pl. a felvi.hu, ahol minden le van írva, de egyetemen már senki nem fogja a kezüket fogni és a szájukba rágni az információkat.
2014. jún. 11. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ezen én is sokat gondolkoztam már. Sok jelentkezővel találkoztam már, akiknek fogalma sem volt róla, hogy oda ahova jelentkezik például korhatár van, vagy hogy hány féléve van ingyen stb (erre az iskolára más vonatkozik), sőt sokan úgy jöttek a felvétleire, hogy azt sem tudták ott mi lesz pontosan. O_O Még én éreztem magam ilyen kis "nerd"-nek aki itt parázik mindenen, ők meg megnyugtató tudatlanságban szépen elvannak.
2014. jún. 11. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
63%

Remélhetőleg pofára esnek, vagy ha szerencséjük van találkoznak olyannal, aki mindennel tisztában van és lehet nyaggatni. Hálátlan szerep, hogy óvónénije vagy a kortársaidnak.

Azt látom, hogy el vannak, mint hal a vízben, nyaggatják a főgólyát, a tájékozottabb csoporttársakat, aki meg tudja és tisztában van a dolgokkal, sokkal többet izgul.

2014. jún. 11. 16:12
 3/5 anonim ***** válasza:
35%

Ezt a kérdést is csak a rosszindulat szüli. Ha az ember először megy egyetemre, rengeteg mindennel nincs tisztában, pláne, ha nem készítették fel a középiskolában sem, márpedig ezzel nem szokás ott foglalkozni, vagy max elég ritka.

Egyébként meg az, hogy minden le van írva, nem igaz, mivel rengeteg egyedi eset van, ráadásul a TO és tanszékvezető és titkárság és egyéb éppen azért van, hogy eligazítsa a hallgatókat.

Foglalkozzál magaddal, ahelyett, hogy mások egyetemistaságát fájlalod. Te nagyon ügyi vagy, mindent tudsz zsigerből, pask-pask. Mellesleg a törvények állandóan változnak, rengeteg elévült cikk van, sok hülye pletyka, és ha nem viseled jól, tanulj meg átsiklani az ilyesmi felett.

2014. jún. 11. 16:19
 4/5 A kérdező kommentje:
FELVÉTELIRŐL volt szó, nem az egyetemi dolgokról. Senki sem várja el, hogy olyan dolgokról tudjon, amihez még igazából nincs köze. Ponthatárszámításhoz van? Van. Le van írva érhetően 600 oldalon? Igen. Az aktuális, ezévre vonatkozó? Igen. Ha így nem megy neki, akkor később egy tvsz-t hogy értelmez?
2014. jún. 11. 16:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát ez azért van mert arra is lusták, hogy utána keressenek ezeknek az alapdolgoknak is.

El sem olvassák, csak nekikezdenek a felvételinek, aztán meg jön a sok kérdés.

Egyetemre is ha bekerülnek a TVSZ-t sem olvassák el :D

Aztán megint jön a sok hülye kérdés ott is. Pedig minden le van írva benne.

3 éve jelentkeztem egyetemre már akkor is online, egy darab kérdésem nem volt semmire, mert utána néztem. A törvényekről is csak annyit, hogy az is mind fent van a neten, az aktuálist dobja ki :D

És persze hivatalos oldalakon kell utána nézni mindennek, nem egy eduline.hu-n ahol kiraknak egy cikket h megijesszenek.

Minden itt van az orrunk előtt csak észre kell venni.

2014. jún. 13. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!