Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Joghallgatok ti hogy birjatok...

Joghallgatok ti hogy birjatok ezt a sok tanulast, mi motivalt titeket, hogy kibirjatok ezt a sok szenvedest h minden nap csak tanultok?

Figyelt kérdés
2014. júl. 27. 07:09
 1/10 anonim válasza:
Dolgoztam mellette, és drága volt a tandíj, éjjel tanultam, plusz minden szabim a vizsgára leutazásokkal ment el:) Kitartást, nem vészes amúgy:)
2014. júl. 27. 07:36
 2/10 anonim ***** válasza:

1. csak akkor szenvedés ha nem érdekel amit tanulsz

2. ki mondta hogy minden nap tanulni kell? (cáfolom)

2014. júl. 27. 08:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Én jogi szakvizsgára készülök, napi 12 óra munka után, holt fáradtan, ráadásul elegem van már így 29 éves fejjel a tanulásból.

Így visszagondolva az egyetem emellett semmi nem volt. :)

De amúgy a célod motiváljon, hiszen azért mentél oda, hogy jogász legyél, nem? Megjegyzem: nálam (de az ismerőseimnél sem) szó nem volt arról, hogy "minden nap csak" tanultunk volna.

Kivéve persze a vizsgaidőszak 6 hetét.

2014. júl. 27. 08:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Én nem tanulok minden nap, általában vizsgaidőszak előtt 2-3 héttel kezdek el tanulni a szóbeli vizsgákra, és a zárthelyikre is. Mellette dolgozni szeretnék, jelenleg épp munkát keresek, hogy mire végzek addigra legyen valami szakmai tapasztalatom. Amúgy az egészbe bele kell jönni, az első évem szenvedés volt, aztán megtanultam hogy kell beosztani az időment és megtanultam tanulni. :) Motiválni az motivál hogyha végzek akkor egész életemben azt csinálhatom amit szeretek, és a szakmai sikerek, előrelépés lehetősége stb. Szerencsére a jog nagyon tág dolog, és aki elvégzi az egyetemet rengeteg lehetőség közül választhat.
2014. júl. 27. 12:23
 5/10 anonim ***** válasza:

#2es

azt megnézném, hogy 12 óra után,hogy állsz te neki tanulni.

2014. júl. 27. 18:03
 6/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok amúgy, én írtam a 12 órát.

Oké, jössz hozzánk, és megnézed, vagy hogyan gondoltad pontosan a dolgot??

2014. júl. 27. 18:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Hidd el 5-ös hogy sokan képesek rá!

Van ismerősöm aki kormányhivatal vezető helyettes, plusz osztályvezető, és simán tanul mellette. Igaz több idő neki, egész évben nyomatja, de megtudja csinálni. Sokszor nem alszik, és inkább tanul... Egyébként szerintem is durva.

2014. júl. 27. 18:55
 8/10 anonim ***** válasza:
43%

Én 12 óráztam rengeteget, de nem akarom elhinni, hogy 12 óra fizikai vagy szellemi munka után még képes bárki is leülni és unalmas jogi sz@rokat tanulni eredményesen. Max magol, és tudja ideig óráig, a vizsga idejére, de ha fél év után belekérdeznék 1 árva szót se tudna visszamondani...

vagy valami megszállott nolifer, akinek se élete, se kutyája, se macskája, se hobbija, se családja, csak a karrier meg a pénz mindenek felett.

más lehetősék kizárt!

2014. júl. 27. 20:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát, ha te így gondolod, akkor nyilván igazad is van. Hiszen egyértelműen minden ismeret és tudás birtokában vagy. Sőt, még látatlanban is meg tudsz ítélni embereket.

Azért ez nem semmi, szabadalmaztatnod kellene eme képességedet. :D

2014. júl. 27. 21:15
 10/10 anonim válasza:
100%
Első vagyok. Én az első években vendéglátóztam mellette, ami igencsak 12 óra volt minimum vagy inkább 16... A szabadnapjaimon tanultam. A közepétől kb irodában dolgozom, sokáig csak vizsgák előtt tanultam, aztán elegem lett a tandíjból és hogy sosincs rendes szabim egy évben sem meg utazgatni kell és belehúztam hogy vége legyen:) POnt ekkor volt hogy este hét-nyolc körül estem haza, és igen, utána még nekiálltam tanulni mindennap, vizsgaidőszakban és államvizsga alatt amíg bírtam, éjfélig, egyig kb, hatkor meg keltem. Szóval a szükség nagy úr, és nem fizikailag fárasztó hanem mentálisan. Amúgy ma azt mondom, hogy ha normálisan tanulok nem csak vizsgaidőszakban akkor nagyon sima ügy, munka mellett is. Persze volt olyan, aki állítólag egész nap mindig tanult és mégis csak bukdácsolt, plusz be sem fejezte. Meg kell tanulni tanulni, a fontos dolgokat kiszűrni, a lényeget átlátni, ha ez nem megy mindegy mennyit tanulsz, nem neked való a jog, ezt el kell fogadni, mert különben pokol lesz. Ha meg ez megy és eszed is van, akkor cseppet sem gáz, szóval mindenkinek kitartást:)
2014. júl. 30. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!