Továbbtanulási tanácsokat, ötleteket szeretnék kérni! (? )
Szeptemberben kezdem a 11. évfolyamot, és egy erős gimnáziumba járok. Úgy döntöttem, hogy a matematika és a történelem fakultációt fogom felvenni, hogy több irányba is tudjak gondolkodni. (Ezen még szeptemberben lehet módosítani, ha meggondolnám magam.) Angolos osztályba járok, így a tantervünk olyan, hogy már idén upper-intermediate anyagot fogunk venni, 12-ben meg már felsőfokút. Emellett franciául tanulok a suliban, az kevésbé megy jól, de jó lenne belőle középfokúzni.
Talán matekból vagyok a legjobb, de ennek ellenére egyik természettudományt se szeretem, leginkább utálom mindet. (Földrajz kivétel, azt nagyon szerettem.)
A törit nagyon jó tanár tartja, így igaz hogy csak négyes lettem idén, de jövőre emelten belehúzok!
A legtöbben a közgázt ajánlják (Pénzügy számvitel vagy Gazdálkodás menedzsment), de valahogy nem vagyok ebben biztos. A nyelveket nagyon szeretem, angolul imádok beszélni. Nem feltétlenül anglisztikában gondolkozom, inkább a szláv nyelvek és kultúra vonz, a jövőben nagyon szívesen költöznék Oroszországba, Fehéroroszországba (Minszk), esetleg Ukrajnába (Kijev).
Mennyire lenne életképes egy Szlavisztika BA és egy gazdasági BA? Esetleg jobb ötlet magánúton nyelvtanulás és mellé BA + MA gazdasági diploma?
Más ötleteket, véleményeket várok! Köszönöm:)
Ha annyira nagy törisek vagytok akkor láthatnátok azt is hogy mi zajlik körülöttetek...
Ukrajna, Oroszország felejtős. Szerintem inkább infósnak érdemes menni aztán keresni valami érdekes melót. Túl sok matek nem kell majd, mindent kiszámolnak a gépek, esetleg ha építesz rendszert vagy rossz helyre mész akkor matekozhatsz.
Én amondó vagyok, hogy többet érsz azzal, ha elvégzel valami gazdasági BA-t + MA-t, mert az alapképzés nem sokat ér magában, amióta osztott képzés van. Mellette lehet oroszt tanulni. (Egyébként orosz szakon oroszul kell írni a szakdolit, ezt is vegyétek figyelembe.)
Mondjuk egy orosz BA-s ismerősöm oroszul és lengyelül beszél és már most felajánlottak neki állást egy jó lengyel cégnél, pedig még van 1 éve vissza.
Első! Általában nem ajánlják azt a szakot, mert csak a tipikus "multi cégnél" munkalehetőségeket lehet megszerezni vele -jobb esetben. Ha a közgáz mellett döntök mindenképp a kérdésem leírásában található két legversenyképesebb egyikét választanám.
Második! Egy országot nem az éppen ott történő szélsőséges eseményekkel kell azonosítani szerintem. Az interneten fellelhető infók alapján a kérdésemben kiemelt két nagyváros (Minszk és Kijev) egyaránt nagyon élhető egy oroszul beszélő számára. Az infó világa pedig nem igazán vonz, mivel attól függetlenül, hogy fiú vagyok a műszaki világ nem igazán tetszik, talán csak azért mert nincs elég nagy rálátásom.
Hármas! A mérnökségre megint nincs nagy rálátásom, így nem tudom ott elképzelni magam. Szabolcs megyei vagyok, és még itt a megye egyik legkiemelkedőbb iskolájában sem kapunk szinte semmi segítséget.
Négyes! Talán az a legnagyobb gondom, hogy ha mondjuk leteszem a voksom a magánúton nyelv mellett akkor sem tudom, hogy milyen szakra menjek, ahova remélhetőleg bejutni se lehetetlen államira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!