Jelenleg környezetvédelem és vízgazdálkodás szakmacsoport tanulója vagyok. Szeretnék maradni technikusi képzésen is. Ez után milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak?
Nem túlságosan érdemes környezetmérnökire menned. Kevesebbet ér tudás szintjén, mint a technikusi. Elméletet tanulnál, és nem sok újdonság lenne benne a technikusi elmélethez képest, gyakorlat nagyon minimális lenne és az mélységében töredéke a technikusinak viszont rengeteg tölteléktárgyat nyomatnának.
Ismeritek a Barótfi (remélem jól írom) Környezettechnika nagy darab könyvet? Ha olyasmit tanultok, akkor tényleg ugyanez van környezetmérnökin, tanúsíthatom. ;)
Egyébként kifejtve: zaj számításának alapjai úgy is, hogy mérési eredmények alapján és úgy is, hogy forgalomból kikövetkeztetve, szennyvíztisztítás és (ivó)víztisztítás műszaki megoldásai, homokfogók, ülepítők vázlata, működési elve, méretezése nagyon alapokban. Levegőtisztaság-védelemnél mindenféle ciklonok, elektrosztatikus porleválasztók, számítások koncentrációkkal, kibocsátás számítása. Hulladéklerakók rétegrendje, hulladékégetők működése stb.
De amennyit tudok a Barótfi könyvről, ami technikusok számára készült, ugyanaz van benne mint amit mi tanulunk. :D
A terepi gyakorlat kevés, jobb egyetemeken van sok üzemlátogatás de nálunk pl az is elvétve.
A laborgyakorlatokon nagyon az alapok vannak, bárki, aki OKJ-t, technikusit végzett ezt állítja. Van sok olyan csoporttársam. :)
Amúgy végülis nem olyan rossz szak, érdekes, én megszerettem, de egy környezetvédelmi technikusi után semmi értelme nem lenne.
Kb. ami újdonság lenne, az a mechanika, elektrotechnika, fizika (de az se biztos, hogy mélyebb mint nálatok), közgázos tárgyak, deriválás, integrálás, határérték-számítás, mérnöki kommunikáció stb :)
Szóval menj a gyógyszerészetire.
Még mindig el tudsz majd helyezkedni a környezetvédelemben de a gyógyszeriparban is esetleg a kettőt vegyítheted.
Az erős kémiatudás pedig előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!