Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jelenleg környezetvédelem és...

Jelenleg környezetvédelem és vízgazdálkodás szakmacsoport tanulója vagyok. Szeretnék maradni technikusi képzésen is. Ez után milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
Környezetvédelmi (nukleáris energiaipari) technikus és környezetvédelmi méréstechnikus képesítést szerezhetek. Két évet tanultam kémiát. Környezetvédelem tudásunk azt hiszem elég erős, illetve gyakorlatok által a kémia is folyamatosan jelen van a 4 év során. Egy környezetmérnök mit tanul ? Mi kell hozzá? Melyik suliban érdemes gondolkodni ? Illetve még gyógyszerész ami megfordult a fejemben. Ez mennyire nehéz ? Mik az esélyek ? Illetve a környezetmérnökire feltett kérdéseim vonatkoznának erre is. Akinek bármi véleménye, belátása van a témával kapcsolatban legyen szíves megosztani velem!
2014. jún. 26. 13:34
 1/2 Sün!! ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy érdeklődj utáni, hogy az elvi lehetőségeken túl tényleg indul-e a technikusi képzés? Én is ilyen szakcsoportba jártam, bár én nem maradtam volna amúgy sem, de nálunk 10 év alatt azt hiszem 1-szer indult ilyen képzés. A többire majd más válaszol, elnézést :)
2014. jún. 26. 14:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem túlságosan érdemes környezetmérnökire menned. Kevesebbet ér tudás szintjén, mint a technikusi. Elméletet tanulnál, és nem sok újdonság lenne benne a technikusi elmélethez képest, gyakorlat nagyon minimális lenne és az mélységében töredéke a technikusinak viszont rengeteg tölteléktárgyat nyomatnának.

Ismeritek a Barótfi (remélem jól írom) Környezettechnika nagy darab könyvet? Ha olyasmit tanultok, akkor tényleg ugyanez van környezetmérnökin, tanúsíthatom. ;)

Egyébként kifejtve: zaj számításának alapjai úgy is, hogy mérési eredmények alapján és úgy is, hogy forgalomból kikövetkeztetve, szennyvíztisztítás és (ivó)víztisztítás műszaki megoldásai, homokfogók, ülepítők vázlata, működési elve, méretezése nagyon alapokban. Levegőtisztaság-védelemnél mindenféle ciklonok, elektrosztatikus porleválasztók, számítások koncentrációkkal, kibocsátás számítása. Hulladéklerakók rétegrendje, hulladékégetők működése stb.

De amennyit tudok a Barótfi könyvről, ami technikusok számára készült, ugyanaz van benne mint amit mi tanulunk. :D

A terepi gyakorlat kevés, jobb egyetemeken van sok üzemlátogatás de nálunk pl az is elvétve.

A laborgyakorlatokon nagyon az alapok vannak, bárki, aki OKJ-t, technikusit végzett ezt állítja. Van sok olyan csoporttársam. :)

Amúgy végülis nem olyan rossz szak, érdekes, én megszerettem, de egy környezetvédelmi technikusi után semmi értelme nem lenne.

Kb. ami újdonság lenne, az a mechanika, elektrotechnika, fizika (de az se biztos, hogy mélyebb mint nálatok), közgázos tárgyak, deriválás, integrálás, határérték-számítás, mérnöki kommunikáció stb :)

Szóval menj a gyógyszerészetire.

Még mindig el tudsz majd helyezkedni a környezetvédelemben de a gyógyszeriparban is esetleg a kettőt vegyítheted.

Az erős kémiatudás pedig előny.

2014. jún. 29. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!